ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Οι εμβολιασμοί δεν έδωσαν την πλειοψηφία στον Νετανιάχου – Νέο εκλογικό αδιέξοδο στο Ισραήλ

Οι εμβολιασμοί δεν έδωσαν την πλειοψηφία στον Νετανιάχου – Νέο εκλογικό αδιέξοδο στο Ισραήλ

Δεν βοήθησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί τον Μπένιαμιν Νετανιάχου να εξασφαλίσει τις έδρες που απαιτούνται για να σχηματίσει νέας κυβέρνησης στις εκλογές του Ισραήλ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τους μαζικούς εμβολιασμούς στον προεκλογικό του αγώνα, ως επιχείρημα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, αυτό δεν λειτούργησε έτσι.

Έτσι το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και οι σύμμαχοί του αναμένεται να κερδίσουν 58 έδρες στην Κνεσέτ (120 θέσεις). Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατευθύνθηκαν μαζί για 55 έδρες, αλλά δεν είναι ενοποιημένο μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος Γιαμίνα, ο Νετανιάχου δεν θα έχει πλειοψηφία. Ωστόσο, το εθνικιστικό κόμμα Yamina, βγαίνει «βασιλιάς» κερδίζοντας επτά έδρες.

Ένα βαθιά διχασμένο Ισραήλ απέτυχε να επιλύσει το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας στην τέταρτη εκλογική αναμέτρησή του δύο χρόνια, με ούτε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ούτε τους αντιπάλους του να μπορούν να σχεδιάσουν έναν ασφαλή δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις και τα πρώιμα αποτελέσματα, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι εκλογές της Τρίτης ήταν ένα ουσιαστικά ένα δημοψήφισμα για την ηγεσία του Νετανιάχου, η οποία έχει δοκιμαστεί από μομφές εναντίον του αλλά την υγειονομική κρίση, αδυνατώντας να ελέγξει πλήρως τον ιό αλλά και προχωρώντας με την πιο επιθετική προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις μετρηθούν όλες οι ψήφοι, ο πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν θα καλέσει τον αρχηγό του ενός μπλοκ δίνοντάς του εντολή να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση που μπορεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 61 ψήφους στην 120μελή Κνεσέτ. Εάν ισχύουν οι πρώιμες ενδείξεις, κανένα από τα στρατόπεδα δεν θα μπορέσει εύκολα να επιτύχει τις συμμαχίες που απαιτούνται για τη συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει το Ισραήλ σε πέμπτες εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.