ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O.Φον Ντερ Λάιεν: «Ήταν ζοφερή η κατάσταση και λίγες οι επιλογές»

O.Φον Ντερ Λάιεν: «Ήταν ζοφερή η κατάσταση και λίγες οι επιλογές»

H Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις Βρυξέλλες και επεσήμανε πως οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει ακόμα για την Ευρώπη.

«Oι πολίτες, οι εργαζόμενοι οι επιχειρήσεις, όλοι υποφέρουν και όλοι αγωνίζονται. Η πανδημία μάς έπληξε στην αρχή του έτους και όσο περνούσαν οι ημέρες βλέπαμε να αυξάνονται οι ασθενείς και οι νεκροί και βλέπαμε την απειλή του διχασμού μεταξύ των κρατών-μελών. Ήταν ζοφερή η κατάσταση και λίγες οι επιλογές», ανέφερε αρχικά.

Μιλώντας για την πρόταση της Κομισιόν, συμπλήρωσε: «Ήταν μια ευρωπαϊκή πρόταση για να αποφύγουμε τα σφάλματα του παρελθόντος, μια ευρωπαϊκή πρόταση για μια ευρωπαϊκή ανάκαμψη, το Νext Generation EU. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη δεν έχει βγει ακόμα από τις δυσκολίες, αλλά τουλάχιστον βλέπει να χαράζει κάπου και να βγαίνει ένα φως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Αυτήν την εβδομάδα δεν παραμερίστηκαν μόνο κάποια ταμπού και κάποιες εδραιωμένες αντιλήψεις. Είκοσι επτά κράτη-μέλη υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δανειζόμαστε από τις κεφαλαιαγορές για να καταπολεμήσουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση όλων των εποχών από κοινού. Το να συμφωνούν 27 κράτη-μέλη για ένα πρόγραμμα τέτοιου μεγέθους χρειάζεται θάρρος, πολιτική βούληση, γιατί είναι πρόκληση και φυσικά κάτι θα δώσεις και κάτι θα πάρεις. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα είναι εύκολο, αλλά πάντα αξίζει να αγωνίζεσαι για να επιτύχεις κάτι που αξίζει τον κόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.