ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εσείς ξέρετε γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ κρατάει την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έναν μήνα παραπάνω;

Εσείς ξέρετε γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ κρατάει την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έναν μήνα παραπάνω;

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Ένα από αυτά που μπορεί να κάνει, έχει σχέση με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Σύμφωνα με την παράδοση στην Αγγλία, μαζεύουν το δέντρο και την υπόλοιπη διακόσμηση των Χριστουγέννων στις 5-6 Ιανουαρίου.

Και αυτό, γιατί αυτές οι ημερομηνίες συμπέφτουν με την 12η Νύχτα και τα Θεοφάνια, 12 μέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, η Βρετανίδα μονάρχης ακολουθεί άλλη παράδοση. Συγκεκριμένα, κρατάει την διακόσμησή της έως τις 6 Φεβρουαρίου, δηλαδή ένα μήνα παραπάνω.

Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι της αρέσουν οι γιορτές, αλλά υπάρχει ένας πολύ συγκινητικός λόγος πίσω από αυτό το έθιμο.

Στις 6 Φεβρουαρίου είναι η επέτειος θανάτου του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου, που πέθανε το 1952 στο Sandringham, όπου οι γαλαζοαίματοι περνούν τις χειμερινές τους διακοπές.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Ελισάβετ παίρνει το τρένο για το Νόρφολκ, όπου βρίσκεται η κατοικία, και μένει εκεί μέχρι τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου για να τιμήσει αυτή την επέτειο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μένει μέχρι η Ελισάβετ και ο Φίλιππος να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους.

Ωστόσο, η διακόσμηση στο Sandringham είναι πιο διακριτική από αυτή του Μπάκιγχαμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας φεύγουν νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.