Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Εμπόριο: Μεγάλη πτώση στα προϊόντα «Made in China» έφερε ο κορωνοϊός – Ισχυρό «πλήγμα» στις εξαγωγές της Ασίας

Εμπόριο: Μεγάλη πτώση στα προϊόντα «Made in China» έφερε ο κορωνοϊός – Ισχυρό «πλήγμα» στις εξαγωγές της Ασίας

Διστακτικοί φαίνεται πως είναι οι καταναλωτές όσον αφορά τα ασιατικά και ειδικότερα τα κινεζικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, κάποιες κινεζικές εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια μείωση 19% το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έπληξε την κινεζική οικονομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν μία ουσιαστική ένδειξη για την πορεία της ζήτησης των προϊόντων, ενώ το παραπάνω ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τη μείωση κατά 20,5% που είχε καταγραφεί στο πρώτο δίμηνο του 2020. Για το μήνα Μάρτιο, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών καταγράφηκαν στα 2,645 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 374 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια μείωση 15,8%.

Ιαπωνία: Μείωση εξαγωγών κατά 11,7%

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια τον μήνα Μάρτιο, καθώς η ζήτηση προϊόντων στο εξωτερικό δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19, σύμφωνα με μία κυβερνητική αναφορά στο Τόκιο, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ότι οι εξαγωγές κατά την αναφερόμενη περίοδο μειώθηκαν κατά 11,7% στα 6,36 τρισεκατομμύρια γιεν (59,03 δισ.α δολάρια) καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το 2016. Κατά την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5% στα 6,35 τρισεκατομμύρια γιεν (58,94 δισ. δολάρια) εξαιτίας της μείωσης των τιμών που σχετίζονται με τις εισαγωγές στον τομέα της ενέργειας.

Nότια Κορέα: Mείωση κατά 26,9% κατέγραψαν οι εξαγωγές

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου καταγράφοντας τα σημάδια μείωσης του παγκόσμιου εμπορίου, που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα της COVID-19, όπως έδειξαν τα στοιχεία των τελωνείων. Οι εξαγωγές διαμορφώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας καταγράφηκαν στα 21,73 δισ. δολάρια την περίοδο από την 1η μέχρι την 20η Απριλίου, με ετήσια μείωση 26,9% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 18,6% στα 25,18 δισ. δολάρια, διαμορφώνοντας το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών στα 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.