ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αναρτώνται εντός της εβδομάδας τα τέλη κυκλοφορίας 2023 – Δείτε πως θα τα τυπώσετε

Υψηλά τα πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες»

Αναρτώνται εντός της εβδομάδας τα τέλη κυκλοφορίας 2023 – Δείτε πως θα τα τυπώσετε

Eντός της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ myCar τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Η εκτύπωση των φετινών τελών κυκλοφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet. Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τους κωδικούς του TAXISnet, τον ΑΦΜ, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Η διαδικασία

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

1 -Μπαίνετε στην εφαρμογή myCar της ΑΑΔΕ.

2 -Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

3 -Εισάγετε τους κωδικούς του TAXISnet και πατάτε «ΣΥΝΔΕΣΗ».

4 -Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».

5 -Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

6 -Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

7 -Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, από όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISNET.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

· μπαίνετε στο site της ΑΑΔΕ.

· πατάτε το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

· συμπληρώνετε τον ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και μετά επιλέγετε την χρονιά που επιθυμείτε.

· πατάτε το κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να το σώσετε στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Υψηλά τα πρόστιμα

Το πρόστιμο για όσους «ξεχάσουν» να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημά τους.

Αντίθετα, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη και να μην κινδυνεύουν από πρόστιμα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.