ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα αποτελέσματα του lockdown – Νέο κρούσμα λιποθυμίας λόγω πείνας: «Κατέρρευσε» ηλικιωμένος στον Βόλο

Τα αποτελέσματα του lockdown – Νέο κρούσμα λιποθυμίας λόγω πείνας: «Κατέρρευσε» ηλικιωμένος στον Βόλο

Τα αποτελέσματα της σαρωτικής οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε το αναίτιο κυβερνητικό lockdown, είναι πλέον εμφανή, καθώς καθημερινά Έλληνες λιποθυμούν από την πείνα, αφού δεν έχουν ούτε να φάνε!

Συγκεκριμένα μετά το 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο κι ένας 74χρονος στη Βόλο εντοπίστηκε λιπόθυμος λόγω πείνας, που όπως είναι φυσικό πλήττει πρώτα τους πιο αδύναμους, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Τους τελευταίους δύσκολους μήνες των απαγορεύσεων, ο ηλικιωμένος εξασφάλιζε τα προς το ζην χάρη στην αλληλεγγύη των γειτόνων και της Εκκλησίας.

Την Πέμπτη, ωστόσο, δεν έδωσε σημεία ζωής και οι γείτονες ειδοποίησαν τις αρχές. Στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον άτυχο άνδρα σε άθλια κατάσταση.

Ο άντρας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αρχές του Βόλου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή, προκειμένου να τυγχάνει συνεχούς φροντίδας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ένα 9χρονο κορίτσι στη Ρόδο κατέρρευσε λόγω πείνας, ενώ περίμενε στην ουρά, προκειμένου να αγοράσει μία φρατζόλα ψωμί.

Τότε, αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της, εποχικά εργαζόμενη, είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται πως το lockdown που υποτίθεται θα έσωζε τους Έλληνες από τον κορωνοϊο τους καταδίκασε σε μία σαρωτική φτώχεια και πείνα, η οποία κανείς δεν ξέρει πόσες ζωές θα στοιχίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.