ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»!

Το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη

Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»!

Αντιμέτωπο με ακραία φτώχεια είναι ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ. 

Όπως αναφέρει η έρευνα ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ κατέγραψε  την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο ζωής των Ελληνικών νοικοκυριών που καταρρέουν, ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια της Θεομηνίας, λόγω ανεργίας και χαμηλής αμοιβής εργασίας.

Τα στοιχεία φωτογραφίζουν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά αλλά κυρίως στα νοικοκυριά που πλέον έχουν αποκοπεί ακόμη και από βασικά διατροφικά αγαθά, όπως το ψάρι, το γάλα, τα λαχανικά  και το κρέας.

Σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών, ενώ το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη είτε για γιατρό είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι εισαγωγές φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας που ανθεί, με προϊόντα από τρίτες χώρες που είναι πολύ φθηνότερα από τα Ελληνικής παραγωγής, αλλά προφανώς και χαμηλότερης ποιότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η οικονομία μας είναι πάντα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και το ψυγείο μας είναι σχεδόν πάντα άδειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.