ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυξάνονται οι μισθοί και τα επιδόματα στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου – Τι πρέπει να ξέρετε

Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ

Αυξάνονται οι μισθοί και τα επιδόματα στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου – Τι πρέπει να ξέρετε

Περίπου 663.000 υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, θα δουν αυξήσεις κατά 70 ευρώ τον μήνα στους μικτούς βασικούς τους μισθούς από την 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του ν. 5045/2023 για τις αλλαγές στα μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ, δηλαδή περίπου ένας μισθός ετησίως για όσους λαμβάνουν τον εισαγωγικό.

Αυξάνεται επίσης η οικογενειακή παροχή από 50 έως 70 ευρώ τον μήνα και το επίδομα θέσης ευθύνης, ένα επίδομα που παίρνουν πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κατά 30%.

Θα αυξηθεί επίσης κατά 15 ευρώ το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Επίσης θα αυξηθούν τα μισθολογικά κλιμάκια των μελών ΔΕΠ και οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 7/10/2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο ενεργοποιεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά με την οποία παρέχονται οδηγίες για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας όλων των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά και των ενστόλων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, των δικαστών, των πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων κρατικών λειτουργών που αμείβονται βάσει ειδικών μισθολογίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.