ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Επιδότηση ηλεκτρικών Συσκευών: Ανοίγει στις 24 Ιουνίου η πλατφόρμα

Ο αριθμός των δικαιούχων θα προσεγγίσει τις 220.000

Επιδότηση ηλεκτρικών Συσκευών: Ανοίγει στις 24 Ιουνίου η πλατφόρμα

Το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου οπότε και αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Η επιδότηση αφορά κλιματιστικά, καταψύκτες και ψυγεία, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων θα προσεγγίσει τις 220.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 150 εκατομμύρια ευρώ.

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 30%-50% ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων. Ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα. Το Υπουργείο εκτιμά ότι αλλάζοντας τις παλιές συσκευές με νέες τα νοικοκυριά θα εξοικονομήσουν έως 40% του ετήσιου ενεργειακού τους κόστους.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τρία στοιχεία: Το ΑΦΜ τους, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής. Από εκεί και πέρα θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα», εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων, στα μέσα Ιουλίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν μέσω υπολογιστή το κουπόνι το οποίο θα παρουσιάσουν στον έμπορο για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο έμπορος έχει την υποχρέωση, κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβει τις παλιές, οι οποίες πρέπει να είναι λειτουργικές, προκειμένου να τις παραδώσει για ανακύκλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.