ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ελλάδα στις χώρες με την πιο ακριβή βενζίνη – Στα 1,99 ευρώ το λίτρο

Τρίτη υψηλότερη τιμή στην ΕΕ

Η Ελλάδα στις χώρες με την πιο ακριβή βενζίνη – Στα 1,99 ευρώ το λίτρο

Η Ελλάδα καταγράφει μια ακόμη θλιβερή πρωτιά, καθώς είναι η τρίτη χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την λίτρου να «αγγίζει» τα 2 ευρώ. 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της Κομισιόν (DG Energy), με βάση τις εθνικές μέσες τιμές της αμόλυβδης της 21ης Αυγούστου, η Ελλάδα με 1,990 ευρώ το λίτρο έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στην Ε.Ε., μετά την αναρρίχηση της Ολλανδίας στην πρώτη θέση (με 2,080 ευρώ/λίτρο) και την «παραδοσιακά» πρωταθλήτρια Δανία, που υποχώρησε στη δεύτερη θέση (με 2,074 ευρώ/λίτρο).

Ακολουθούν στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση η Ιταλία (με 1,946 ευρώ/λίτρο) και η Γαλλία (με 1,932 ευρώ/λίτρο), ενώ η συνήθως ακριβότερη Φινλανδία «έπεσε» στην έκτη θέση (με 1,926 ευρώ/λίτρο). Σημειώνεται ότι η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 9,5% σε σχέση με τον μέσο όρο των 27 (1,817 ευρώ/λίτρο).

Παράλληλα, και στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), με μέση τιμή στο 1,750 ευρώ/λίτρο (21/8), η Ελλάδα ανέβηκε στην 9η θέση, από την 11η-13η που βρίσκεται συνήθως στην Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εγχώρια αγορά συνεχίζεται η κούρσα ανόδου, με τη μέση πανελλαδική τιμή να ανέρχεται σε 1,991 ευρώ/λίτρο στην αμόλυβδη, αν και πλέον σε 27 νομούς η μέση τιμή διαμορφώνεται από 2 ευρώ και πάνω, και σε 1,752 ευρώ/λίτρο στο diesel, στο οποίο αναμένεται νέα άνοδος στη χονδρική σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.