ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΟΠΕΚΑ: «Εκπνέει» αύριο η προθεσμία αιτήσεων για το επίδομα των 600 ευρώ

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν

ΟΠΕΚΑ: «Εκπνέει» αύριο η προθεσμία αιτήσεων για το επίδομα των 600 ευρώ

Αύριο Δευτέρα 30 Οκτωβρίου «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 600 ευρώ του ΟΠΕΚΑ.

Το επίδομα αφορά στην εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους και ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS.

Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομιστούν, είναι τα εξής:

Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο

Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ΕΟΧ ή Ελβετίας

Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντος, από την οποία προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του στη συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή / Όταν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν είναι δυνατές ή δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, ως προς την διετή διαμονή σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή, απαιτείται η προσκόμιση, σχετικής Βεβαίωσης Δημάρχου του τόπου κατοικίας του αιτούντα, σε ΚΕΠ προκειμένου να επισυναφθεί στην ψηφιακή αίτηση.

Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή συμβολαιογραφική πράξη συναινετικού διαζυγίου, στην οποία ορίζεται η ανάθεση της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου ή πρακτικό διαμεσολάβησης, από το οποίο προκύπτει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου. Αν δεν υφίσταται κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλεται οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο στοιχείο, προς απόδειξη της άσκησης της επιμέλειας από τον αιτούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου / Υποβάλλεται σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου. Το εν λόγω δικαιολογητικό προσκομίζεται σε ΚΕΠ, προκειμένου να επισυναφθεί στην φηφιακή αίτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.