ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρωτοφανής εκτόξευση των τιμών στο χρυσό και το ασήμι προκαλεί γενική ανησυχία

Στα 2.412$ η ουγγιά ο χρυσός – Στα 893€ η ράβδος στο ασήμι

Πρωτοφανής εκτόξευση των τιμών στο χρυσό και το ασήμι προκαλεί γενική ανησυχία

Ξαφνική άνοδο στις διεθνείς αγορές καταγράφουν τα δύο πολυτιμα μέταλλα ο χρυσός και το ασήμι σκορπίζοντας ανησυχία .

Αυτό γιατί η άνοδος των δύο αυτών μετάλλων συνδέεται τις περισσότερες φορές με επικείμενες αναταράξεις στην οικονομία ή και την διεθνή ασφάλεια.

Οι τιμές του χρυσού παρουσίαζαν γενική ανοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας άνοδο περίπου 29% από τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, λόγω των ισχυρών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της κερδοσκοπίας γύρω από μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ωστόσο οι τιμές του χρυσού σήμερα (12 Απριλίου) σημείωσαν άνοδο σε πρωτοφανή επίπεδα τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές.

Η τιμή του χρυσού Comex εκτοξεύτηκε στο πρωτοφανές υψηλό ρεκόρ των 2.412 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του χρυσού spot έφτασε στο νέο αποκορύφωμα των 2.395 δολαρίων ανά ουγγιά κατά τις πρώτες συμφωνίες.

Ίδια κατάσταση  και το ασήμι αφού η τιμή στη ράβδο του 1 χλγρ. Έχει εκτοξευθεί σήμερα στα 893,63 €.

Αν και μπερδεμένος με την πρόσφατη άνοδο των τιμών του χρυσού, ο Chris Wood του Jefferies στην έκθεσή του Greed and Fear προσπαθεί να εξηγήσει τους πιθανούς λόγους για το ίδιο, όπως αναφέρει το CNBC-TV18.

Ο Chris Wood πιστεύει ότι η πρόσφατη αύξηση των τιμών του χρυσού οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση από την Κίνα, παράλληλα με την αξιοσημείωτη απουσία σημαντικού ενθουσιασμού των επενδυτών για το κίτρινο μέταλλο.

Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν μια σαφή έλλειψη επενδυτικής ευφορίας όσον αφορά τον χρυσό, το ερώτημα παραμένει τι οδηγεί το τρέχον ράλι;

Η πιο εύλογη εξήγηση παραμένει η ζήτηση από την Κίνα. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων δεδομένων για να επιβεβαιωθεί μια τέτοια εξήγηση”, είπε χωρίς ουσιαστικά να δίνει εξήγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνήθης συσχέτιση μεταξύ των τιμών του χρυσού και του πληθωρισμού φαίνεται να αψηφά τις προσδοκίες, τόνισε ο Wood. Παρά την παγκόσμια άνοδο του πληθωρισμού, ο ρυθμός των συνολικών αυξήσεων των τιμών έχει μετριαστεί. Παραδόξως, ωστόσο, οι τιμές του χρυσού συνέχισαν να αυξάνονται, μπερδεύοντας ειδικούς όπως ο Wood.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.