ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα

Στα 82,211 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα

Με πτώση έκλεισε για δεύτερη διαδοχική ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τρίτη (3/10) με τον τζίρο να βρίσκεται στα στα 82,211 εκατ. ευρώ.

Εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο της Αθήνας κατέγραψε σημαντικές απώλειες για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με αποτέλεσμα να χάσει και τη στήριξη των 1.180 μονάδων.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 1,44 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα 80 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.168,45 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,96%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2023 (1.132,34 μονάδες). Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1,166,89 μονάδες (-2,09%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 82,211 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.650.390 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,29%. Ανοδικά κινήθηκαν 18 μετοχές, 79 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,41%), των Προσωπικών Προϊόντων (-2,72%), του Πετρελαίου (-2,72%), ενώ ο Τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,87%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.