Power Pass: Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα – Δείτε ποιους αφορά

Νέα διάταξη για να απαγορευτεί στις εταιρείες να αλλάζουν πάγιο

Power Pass: Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα – Δείτε ποιους αφορά

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανέφερε πως θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για το Power Pass προκειμένου να γίνουν διορθώσεις από τους καταναλωτές, καθώς όπως είπε υπάρχει σχετικό αίτημα από ανθρώπους που – κατά την υποβολή της αίτησής τους – έκαναν λάθη στην δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλων στοιχείων.

Ο Κώστας Σρκέκας επέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και τα μέτρα ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σημείωσε, μάλιστα, πως «είναι πρώτη η Ρουμανία και δεύτερη η Ελλάδα πανευρωπαϊκά, σε ποσοστό επιδότησης» για να μειωθεί η επιβάρυνση για τα τιμολόγια ρεύματος».

Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση «ανακοίνωσε μηχανισμό που για τον Αύγουστο απορροφά έως το 90% της επιβάρυνσης και υποχρεώσαμε τις εταιρείες να δημοσιοποιούν το καθαρό κόστος της κιλοβατώρας».

Νέα διάταξη για να απαγορευτεί στις εταιρείες να αλλάζουν πάγιο

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, «σήμερα περνάμε διάταξη που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να μεταβάλλουν το πάγιο, σε σχέση με αυτό που ίσχυε στις αρχές Ιουλίου και προηγούμενα, επειδή είδαμε τι προηγούμενες ημέρες πως 1-2 πάροχοι προχώρησαν σε αύξηση του παγίου. Θα περάσει σήμερα η τροπολογία αυτή».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να μην σπαταλούν ενέργεια, λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξοδεύουμε, να σπαταλούμε ενέργεια που δεν χρειαζόμαστε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε, άλλωστε, πως αυτό δεν κάνει καλό στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού, αλλά ούτε στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.