ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα αποκαλύπτει τις ομοιότητες μεταξύ της γλώσσας των πιγκουίνων και των ανθρώπων

Έρευνα αποκαλύπτει τις ομοιότητες μεταξύ  της γλώσσας των πιγκουίνων και των ανθρώπων

Στο συμπέρασμα ότι οι πιγκουίνοι μιλούν όπως οι άνθρωποι, κατέληξε ομάδα ερευνητών με έδρα την Ιταλία.

Όπως επισημαίνει το BBC, οι αφρικανικοί πιγκουίνοι (ζουν στις ακτές της νότιας Αφρικής και της Ναμπίμπια) χρησιμοποιούν γλωσσικά πρότυπα σαν τα δικά μας.

Μέχρι τώρα, είναι η πρώτη φορά που προκύπτει κάτι τέτοιο για ζώο εκτός από τον πίθηκο. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν συχνά σύντομες φράσεις .

Οι Ιταλοί ερευνητές ηχογράφησαν 590 ομιλίες 28 ενηλίκων αφρικανικών πιγκουίνων σε τρεις διαφορετικούς ιταλικούς ζωολογικούς κήπους. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιγκουίνοι είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί και μάλιστα ακούγονται σαν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος. Τα τραγούδια των πιγκουίνων θυμίζουν μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο «γκαρίζουν» οι γάιδαροι.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ομιλία των πιγκουίνων έχει δύο κοινά χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη ομιλία: οι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι οι μικρότερες, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η πρόταση, τόσο πιο σύντομοι είναι οι ήχοι μέσα σε αυτήν. Η ιταλική έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Biology Letters» και δείχνει ότι οι πιγκουίνοι καταφεύγουν στις πιο σύντομες συλλαβές για τα πιο συνηθισμένα καλέσματά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν ότι η γλώσσα των πιγκουίνων έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ανθρώπινη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.