ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα έχουν καύσωνες δύο μήνες τουλάχιστον κάθε χρόνο;

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα έχουν καύσωνες δύο μήνες τουλάχιστον κάθε χρόνο;

Οι ειδικοί μιλούν τα τελευταία 20 χρόνια για αλλαγή του κλίματος που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον πλανήτη μας. Οι φωνές τους δεν φαίνεται να συγκίνησαν τους ηγέτες των χωρών που κρατούν το κλειδί για να αντιστρέψουμε αυτή τη κατάσταση και η κλιματική είναι πιο κοντά από ποτέ.

Όμως και η χώρα μας θα επηρεαστεί από τις αλλαγές που έρχονται με φαινόμενα τροπικών καταιγίδων, υψηλών θερμοκρασιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγάλες περιόδους ανομβρίας να επηρεάζουν περιοχές που μέχρι τώρα δεν φαντάζονταν τέτοια εξέλιξη.

Το προσχέδιο του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή που εκπονήθηκε από την εταιρεία EnvironPlan, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έρχεται να ταρακουνήσει κατοίκους και γεωργούς που θα δούνε τις ζωές τους να αλλάζουν σε λιγότερο από 20 χρόνια.

Πιερία και Θεσσαλονίκη απειλούνται με ξηρασία, αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ήδη αναζητείται λύση για να μην έρθουν τα χειρότερα, μεγάλες περιόδους ανομβρίας θα έχουν και οι νομοί Πέλλας και Σερρών, κάτι που θα επηρεάσει τη γεωργική παραγωγή, ενώ οι νομοί Θεσσαλονίκης και Κιλκίς θα έχουν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου για περισσότερο από 45 ημέρες το χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα αυξημένος θα είναι και ο αριθμός των ημερών με θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς σε νομούς όπως Χαλκιδική. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτό που είναι σαν κοινό μυστικό, πως δεν θα υπάρχουν πια 4 εποχές, είναι πραγματικά προ των πυλών, με τις νέες συνθήκες να επηρεάζουν τα οικοσυστήματα με απρόβλεπτες επιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.