ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο κυκλώνας Γκαμπριέλ «σάρωσε» τη Νέα Ζηλανδία – Τρεις νεκροί (φώτο)

Η κυβέρνηση κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια εβδομάδα

Ο κυκλώνας Γκαμπριέλ «σάρωσε» τη Νέα Ζηλανδία – Τρεις νεκροί (φώτο)

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Γκαμπριέλ, ο οποίος έπληξε τη χώρα στην αρχή της εβδομάδας.

Πτώμα βρέθηκε σε τοποθεσία όπου αγνοείτο πυροσβέστης μετά την κατάρρευση σπιτιού εν μέσω των καιρικών φαινομένων στο Δυτικό Όκλαντ κι άλλα δύο στην περιοχή Χοξ Μπέι, στο Βόρειο Νησί, ανακοίνωσε ο υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Κίραν Μακάνουλτι.

Αν και θεωρείται πως τα χειρότερα πέρασαν, οι αρχές προειδοποίησαν σήμερα πως συνεχίζουν να υπάρχουν κίνδυνοι.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το Βόρειο Νησί, όπου ζουν πάνω τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας (≈5 εκατομμύρια), προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κρις Χίπκινς, ο οποίος χαρακτήρισε τον κυκλώνα Γκαμπριέλ το σοβαρότερο μετεωρολογικό φαινόμενο «αυτού του αιώνα», κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μια εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.