Θα μας εμβολιάζουν για… χρόνια: Οι ειδικοί λένε τώρα ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει με το χρόνο!

Θα μας εμβολιάζουν για… χρόνια: Οι ειδικοί λένε τώρα ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει με το χρόνο!

Οι ειδικοί δήλωσαν πως η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια «πιθανότατα» να εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, επομένως οι εμβολιασμοί θα διαρκέσουν για αρκετά χρόνια ακόμα!

«Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της λοίμωξης από SARS-CoV-2, και δυνητικά έναντι της βαριάς νόσου (πιθανότατα όμως σε μικρότερο βαθμό» εξασθενούν με τον χρόνο» αναφέρει σύμφωνα με το Reuters έγγραφο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Επείγουσες Καταστάσεις (SAGE).

«Είναι επομένως πιθανό ότι οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV02 θα συνεχιστούν για πολλά ακόμα χρόνια, αν και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη βέλτιστη απαιτούμενη συχνότητα για τον επανεμβολιασμό που θα προστατέψει τους πιο ευάλωτους» εκτιμά η ομάδα.

Το έγγραφο, με τίτλο «Για πόσο διάστημα τα εμβόλια συνεχίζουν να προστατεύουν από την Covid-19», συντάχθηκε από διακεκριμένους ιολόγους και επιδημιολόγους του Imperial College του Λονδίνου, του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων θα παραμένει υψηλή έναντι της σοβαρής νόσου, ενώ η αποτελεσματικότητα έναντι τις ήπιας νόσου και της διασποράς του ιού πιθανώς θα φθίνει.

Αυτό υποστηρίζεται από προκαταρκτικά δεδομένα που δείχνου ελαφρά πτώση των εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε διάστημα μερικών μηνών.

Η Pfizer επίσης εκτιμά ότι η αποτελεσματικότητα φθίνει και ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ετοιμάζει για το φθινόπωρο νέο εμβόλιο που θα προσφέρει 12 φορές υψηλότερη προστασία έναντι του άκρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, το οποίο ενοχοποιείται για νέο πανδημικό κύμα σε πολλές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.