Η Ελλάδα με 400% περισσότερους εμβολιασμούς έχει μόλις 30% λιγότερα θύματα από την Βουλγαρία

Η Ελλάδα με 400% περισσότερους εμβολιασμούς έχει μόλις 30% λιγότερα θύματα από την Βουλγαρία

«Περίεργα» γεγονότα καταγράφονται και που θα πρέπει να απαντήσουν οι ειδικοί της κυβέρνησης εδώ, αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στην γειτονική Βουλγαρία.

Έτσι με μόλις 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους ή 24% του πληθυσμού, η Βουλγαρία έχει θρηνήσει 22.612 απώλειες την ίδια στιγμή που η Ελλάδα με 400% περισσότερους εμβολιασμένους ή 6.321.535 θρηνεί 15.485 απώλειες ή 30% λιγότερα θύματα σε απόλυτους αριθμούς και εδώ είναι που ξεκινούν τα περίεργα.

Και αυτό γιατί αναλογικά η Βουλγαρία των περίπου 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων που εφάρμοσε και εφαρμόζει σχεδόν τα ίδια μέτρα προστασίας με εμάς θα έπρεπε να έχει 80.000 περίπου απώλειες αν υπολογιστούν τα ποσοστά περίπου επί των πληθυσμών και των εμβολιασθέντων.

Και όμως βλέπουμε να είναι στους 22.612 νεκρούς. Να σημειώσουμε επίσης τον πολύ βαρύτερο χειμώνα και εν γένει καιρικές συνθήκες σε σχέση με την χώρα μας. Τώρα το τι θα ακούσουμε από τους ειδικούς εδώ είναι πάλι άλλα λόγια…

Την ίδια στιγμή στην Βουλγαρία ο κόσμος αντιδρά ενώ μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σόφια κατά της απόφασης της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό το «Πράσινο Πιστοποιητικό» για την πρόσβαση των πολιτών σε εστιατόρια, θέατρα και εμπορικά κέντρα.

Ο μεταβατικός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε αυτό το μέτρο την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μολύνσεις και οι θάνατοι από την Covid-19 στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, επιχειρηματίες και πολιτικοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.