ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Αυτοί είναι οι ξηροί καρποί που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης

Τα υγιή λίπη που περιέχουν οι ξηροί καρποί βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.

Οι ξηροί καρποί που μειώνουν την χοληστερίνη είναι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα ανάλατα φιστίκια.

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 λιπαρά τα καρύδια μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, ενώ εμπεριέχουν μέταλλα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Τα ακόρεστα λίπη τους συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο σώμα. Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας τα ιδανική τροφή για διαβητικά άτομα ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη που μειώνουν τη χοληστερόλη συμβάλλοντας στην καρδιαγγειακή υγεία.

Τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή περιέχουν ενώσεις που προσδιορίζονται ως φυτικές στερόλες, τα φουντούκια μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της επιβλαβούς χοληστερόλης, καθώς και στην παροχή υγιών λιπών. Όσον αφορά τα φιστίκια, αποτελούνται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης, ενώ επειδή προσφέρουν κορεσμό μπορούν να συμβάλλον και στη διατήρηση του σωστού βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.