ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σαρώνει το κοινό κρυολόγημα στην Βρετανία την πιο εμβολιασμένη χώρα της Ευρώπης! – Δραματικές περιγραφές

Σαρώνει το κοινό κρυολόγημα στην Βρετανία την πιο εμβολιασμένη χώρα της Ευρώπης! – Δραματικές περιγραφές

Σαρώνει το κοινό κρυολόγημα στη Βρετανία τη χώρα που εμφανίζει τα πλέον αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη με το 68% προκαλώντας ερωτήματα εάν ο εμβολιασμός μπορεί να είναι εν μέρει ή και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Αυτό γιατί όπως έχουν σημειώσει πολλοί ειδικοί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Το «σούπερ κρυολόγημα» όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ προσβάλλει ακάθεκτο χιλιάδες Βρετανούς λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν το «χειρότερο κρυλόγημα ποτέ» καθώς η χώρα ανοίγει ξανά από τα lockdown για τον κορωνοϊό.

Οι αναφορές για το «σούπερ κρυολόγημα» κυριαρχούν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολλοί έχουν καταφύγει στο Twitter, το Facebook και το TikTok για να παραπονεθούν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κρυολόγημα αυτό.

Τα αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν «λαιμό που σε γρατζουνά», πόνους στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, συνεχή καταρροή και κόπωση, που μερικές φορές διαρκούν έως και εβδομάδες!

«Ημέρα όγδοη άρρωστος. Έχω χάσει την αίσθηση του χρόνου. Ζοφερή κόλαση», έγραψε στο Twitter ο παραγωγός του CNN, Λουκ ΜακΓκί.

Ο Benjamin Butterworth από την εφημερίδα The i γράφει: «Κάθε κομμάτι του σώματός μου πονάει. Νιώθω σαν να έχω τρέξει έναν μαραθώνιο μόνο και μόνο μένοντας ξύπνιος χωρίς να κάνω τίποτα άλλο. Φαίνεται ότι το χειρότερο κρυολόγημα όλων των εποχών με έχει πιάσει και μένα».

Ενώ τα συμπτώματα συμπίπτουν με αυτά του Covid-19, οι πάσχοντες από το «σούπερ κρυολόγημα» αναφέρουν ότι το τεστ είναι αρνητικό για τον ιό.

Σχεδόν το 68% των Βρετανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ήδη έχουν αρχίσει και οι πρώτες «αναμνηστικές» δόσεις.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Συμπτωμάτων της Βρετανίας ZOE, έχει αυξηθεί η διασταύρωση των συμπτωμάτων μεταξύ του Covid-19 και του κοινού αλλά σούπερ κρυολογήματος! Δηλαδή COVID και κοινό κρυολόγημα παρουσιάζουν όλο και περισσότερο κοινά συμπτώματα, σε σημείο που κανείς να αναρωτιέται: Ποιο είναι το κρυολόγημα και ποιος ο ιός.

Στην αρχή της πανδημίας, τα κύρια διακριτικά συμπτώματα του Covid-19 θεωρήθηκε ότι ήταν ο πυρετός, ο βήχας και η απώλεια όσφρησης. Εκατομμύρια αναφορές στην εφαρμογή ZOE Covid Study έχουν εντοπίσει περισσότερα από 20 συμπτώματα του Covid-19, όπως πονοκέφαλο, καταρροή, φτέρνισμα και πονόλαιμο.

«Τους τελευταίους 18 μήνες το μοτίβο των συμπτωμάτων έχει αλλάξει καθώς ο ιός έχει εξελιχθεί και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», αναφέρει ο ιστότοπος.

«Πολλά από τα συμπτώματα του Covid-19 είναι πλέον τα ίδια με ένα κανονικό κρυολόγημα, ειδικά για άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, γεγονός που καθιστά δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά».

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η απώλεια όσφρησης ή η απώλεια γεύσης εξακολουθούν να είναι οι πιο σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες θετικού τεστ για τον Covid-19 και όχι ένα κανονικό κρυολόγημα.

«Έτσι, είναι ένα σημαντικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέχετε, είτε έχετε εμβολιαστεί είτε όχι», λέει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. Οι Βρετανοί έχουν επίσης προειδοποιηθεί να είναι σε εγρήγορση για τα σημάδια ότι το «σούπερ κρυολόγημα» έχει εξελιχθεί σε θανατηφόρα πνευμονία! Και όλα αυτά χωρίς το εμβόλιο να μπορεί να τους προστατέψει, αντίθετα να τους δημιουργεί επιδείνωση στις φυσική άμυνα του οργανισμού.

Οι ειδικοί όμως σκέφτηκαν και εδώ κάτι για να αιτιολογήσουν την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στο απλό κρυολόγημα. Είπαν ότι δεν ευθύνεται το εμβόλιο αλλά η… μάσκα και οι κοινωνικές αποστάσεις οι οποίες δεν έχουν «προπονήσει» τον οργανισμό τα τελευταία δύο χρόνια για να προστατεύεται από το κρύο.

«Θα μπορούσε κάλλιστα τώρα το κοινό κρυολόγημα να επανεμφανίζεται, λόγω της μείωσης της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης μάσκας, και η αναπνευστική οδός να μην έχει αρκετή πρόσφατη εμπειρία αναπνευστικών λοιμώξεων για να μπορέσει να τοποθετήσει αυτή την ισχυρή πρώτη γραμμή άμυνας», είπε ο καθηγητής Peter Openshaw από το Imperial College του Λονδίνου στον Guardian τον περασμένο μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.