ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αυτή η υπερτροφή που ρίχνει την πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς

Αυτή η υπερτροφή που ρίχνει την πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά περιγράφεται ως «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή σπάνια προκαλεί συμπτώματα.

Ο επιπολασμός της υψηλής αρτηριακής πίεσης για ενήλικες στην Αγγλία το 2015 ήταν 31% μεταξύ των ανδρών και 26% μεταξύ των γυναικών, με μικρή αλλαγή τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Public Health England (PHE). Τα ως άνω στοιχεία θεωρείται ότι ασκούν σημαντική πίεση στο NHS και μπορούν να προκαλέσουν αρκετές αρνητικές επιπλοκές. Η αρτηριακή πίεση ορίζεται ως η δύναμη που ασκείται στα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανά καθώς το αίμα αντλείται γύρω από το σώμα από την καρδιά.

Πώς μπορείτε να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Το NHS σημειώνει ότι «οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης». Πολλά απ’ αυτά περιβάλλουν τις αλλαγές στη διατροφή σας και την άσκηση.

Τα οφέλη του σκόρδου στη διατροφή

Ο οδηγός της Nuffield Health από τη διατροφική θεραπεύτρια, Mary Cotter, έχει επίσης περιγράψει μερικούς πιθανούς τρόπους για να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή σας πίεση, ένας από τους οποίους περιλαμβάνει την κατανάλωση ενός κάπως δύσοσμου φυτού. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατανάλωση ωμού σκόρδου «συνδέεται με δραματικές βελτιώσεις της αρτηριακής πίεσης».

«Η δύσοσμη αναπνοή μπορεί να αξίζει τον κόπο εάν η αρτηριακή πίεση είναι ένα πρόβλημα για εσάς», αναφέρει η ιστοσελίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο περιέχει αλικίνη (σ.σ. η αλικίνη μπορεί να βοηθήσει μεταξύ άλλων στη θεραπεία λοιμώξεων ή να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή λειτουργία).

Το σκόρδο για να είναι αποτελεσματικό για την υγεία πρέπει να καταναλωθεί ωμό, οπότε η θεραπεύτρια προτείνει να το προσθέσετε σε σαλάτα μέσα σε λαδόξιδο ή λαδολέμονο ή να το χρησιμοποιήσετε στο τέλος όταν μαγειρεύτε ένα φαγητό.

Το NHS λέει ότι μπορεί επίσης να χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα αλατιού που τρώτε και να μειώσετε το αλκοόλ, εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι προβλέπεται να επηρεάσει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έως το 2025. Το PHE υποδηλώνει ότι ο μισός ενήλικος πληθυσμός στην Αγγλία δεν γνωρίζει ποια είναι η ένδειξη της αρτηριακής του πίεσης. Η NICE συνιστά στους ανθρώπους να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση τουλάχιστον μία φορά κάθε πέντε χρόνια και συχνότερα τα άτομα με υψηλή φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Μερικοί άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβουν ένα ή περισσότερα φάρμακα για να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, ή υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Εάν είστε υπέρβαρος, καπνιστής ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων, θεωρείστε ότι κινδυνεύετε και πρέπει να ελέγχετε την πίεσή σας έστω μία φορά το χρόνο.

Οι μετρήσεις της πίεσης

Η αρτηριακή πίεση καταγράφεται με δύο τιμές. Η συστολική πίεση, (υψηλότερος αριθμός), είναι η δύναμη με την οποία η καρδιά σας αντλεί αίμα γύρω από το σώμα σας. Η διαστολική πίεση, (χαμηλότερος αριθμός,) είναι η αντίσταση στη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της express.co.uk.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το NHS αναφέρει: «Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης μεταξύ 120/80mmHg και 140/90mmHg θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι κινδυνεύετε να αναπτύξετε υψηλή αρτηριακή πίεση εάν δεν λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο». Παρ ‘όλα αυτά, έχοντας μια αύξηση της αρτηριακής πίεσης σε μια μέτρηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς η αρτηριακή πίεση μπορεί να κυμαίνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.