ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου

Πρέπει να τα γνωρίζετε

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου

Μικρές διατροφικές αλλαγές που θα επιλέξετε με προσοχή είναι ικανές να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Συγκεκριμένα, η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι σημαντική επειδή η παχυσαρκία είναι αιτία πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου.

Χαρακτηριστικά, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ορισμένες ποιότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Οι τροφές που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) υποστηρίζει ότι η πρόσληψη φυτικών ινών πρέπει να είναι στα 30 γραμμάρια την ημέρα, ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής.

Οι περισσότεροι ενήλικες τρώνε μόνο -κατά μέσο όρο- περίπου 18 γραμμάρια την ημέρα και η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών σχετίζεται, επίσης, με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη τύπου 2.

Από την πλευρά του, ο υγειονομικός οργανισμός επισημαίνει: «Είναι σημαντικό να λαμβάνετε φυτικές ίνες από διάφορες πηγές, καθώς η υπερβολική κατανάλωση ενός τύπου τροφής μπορεί να μην σας προσφέρει μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή».

Επίσης, όπως τονίζεται όσον αφορά στις φυτικές ίνες, με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι εκείνες από τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι καλύτερες ως προς τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με τις φυτικές ίνες από φρούτα και λαχανικά, αλλά είναι σημαντικό να καταναλώνετε και τις δύο μορφές ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής.

Το NHS αναφέρει ότι θα πρέπει να προτιμάτε ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πλιγούρι ή καστανό ρύζι και συμπληρώνει: «Για σνακ, δοκιμάστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, κράκερ σίκαλης, κέικ βρώμης και ανάλατους ξηρούς καρπούς ή σπόρους».

Τα συμπτώματα που ίσως δείχνουν καρκίνο του εντέρου

Μια διατροφή πλούσια σε κόκκινα ή επεξεργασμένα κρέατα καθώς και χαμηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, σύμφωνα με το NHS.

Υπάρχει μια σειρά από συμπτώματα καρκίνου του εντέρου, αν και πολλά από αυτά μπορεί, επίσης, να προκληθούν από άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, κατά το NHS, τα τρία κύρια συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου είναι το επίμονο αίμα στις κενώσεις σας, η αλλαγή στη συνήθεια του εντέρου σας και ο πόνος που εμμένει στην κάτω κοιλιακή χώρα, συνοδεία φουσκώματος ή δυσφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.