ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αυτά είναι τα δυο πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη

Τι πρέπει να κάνετε

Αυτά είναι τα δυο πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη

Ο γιατρός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Αλεξάντρ Μιάσνικοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε πως για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη, είναι απαραίτητο να τρώμε σωστά και να γυμναζόμαστε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα αποτρέπει την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη. Η σωστή διατροφή βοηθάει την επιθυμητή απώλεια βάρους και βελτιώνει τη γενικότερη κατάσταση της υγείας.

Η άσκηση συμβάλλει στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης και αυξάνει τη μυϊκή δύναμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και σε άτομα με σταθερό βάρος, η απουσία σωματικής δραστηριότητας αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να ρυθμίσουμε τις ώρες του ύπνου μας, καθώς ο διαβήτης μπορεί να προκληθεί τόσο από τον υπερβολικό ύπνο όσο και από την έλλειψή του.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τρώμε αργά για να αντισταθμίσουμε την ταχεία απορρόφηση από τα έντερα. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο γιατρός, στην περίπτωση των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως οι πατάτες ή το ρύζι, αυτό δεν θα βοηθήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο Αλεξάντρ Μιάσνικοφ προέτρεψε να σταματήσουμε το κάπνισμα προκειμένου να αποτρέψουμε και την έλλειψη βιταμίνης D, διότι η ανεπαρκής ποσότητά της είναι ένας επιπλέον παράγοντας για την ανάπτυξη διαβήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.