ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το πράσινο τσάι εξασφαλίζει μακροζωία και προστασία από παθήσεις

Το πράσινο τσάι εξασφαλίζει μακροζωία και προστασία από παθήσεις

Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου.

Οι συμμετασχόντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όσους έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και όσους έπιναν πιο αραιά ή καθόλου, και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν επί επτά χρόνια κατά μέσον όρο.

Διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσον όρο.

Είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.