Η φρίκη του κορωνοϊού – Έλληνας στην Κίνα αποκαλύπτει: «Είναι πόλη φάντασμα – Μας παρακολουθεί η αστυνομία»

Η φρίκη του κορωνοϊού – Έλληνας στην Κίνα αποκαλύπτει: «Είναι πόλη φάντασμα – Μας παρακολουθεί η αστυνομία»

Η κινεζική Πρωτοχρονιά ήταν φέτος διαφορετική. Η 25η Ιανουαρίου του 2020 είχε πένθιμο χρώμα εξαιτίας της επιδημίας, καθώς ήδη – μέχρι εκείνη την ημερομηνία – είχαν καταγραφεί εκατοντάδες νεκροί λόγω του κορωνοϊού.

Η κατάσταση, ωστόσο, ετέθη εκτός ελέγχου λίγες ημέρες αργότερα με δεκάδες κινεζικές πόλεις να βρίσκονται σε καραντίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύττει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για όλο τον κόσμο.

Το δικό τους θρίλερ βιώνουν Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κινεζικές πόλεις.

Συγκλονίζουν, πάντως, τα λόγια Έλληνα μηχανικού, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό στάθμο περιγράφει με τόνο που μαρτυρά θλίψη πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα στην πόλη Γκουϊλίν.

«Συνήθως εδώ γινόταν χαμός, πλέον όμως μιλάμε για μια πόλη φάντασμα. Τα παιδιά έπαιζαν και τώρα δεν κυκλοφορεί κανείς. Ούτε το πρωί, ούτε το βράδυ, βλέπουμε μόνο αστυνομικούς», αποκαλύπτει ο Απόστολος Ζαούτσος .

«Η καθημερινότητα έχει αλλάξει» τονίζει, επισημαίνοντας το καθεστώς του εγκλωβισμού και της πίεσης που αισθάνονται οι κάτοικοι εξαιτίας των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με σκοπό τη προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ακόμη και τα φαρμακεία καταγγέλλουν τους πελάτες που αγοράζουν θερμόμετρα, ενώ οι αρχές παρακολουθούν πότε βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα σπιτιού ανθρώπου που αγόρασε θερμόμετρο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.