ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κορωνοϊός: Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία!

Κορωνοϊός: Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία!

Όπως έγινε γνωστό έπειτα από εντολή της υπουργού Παιδίας Νίκης Κεραμέως αναστέλλονται – μέχρι νεωτέρας – όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία, αλλά όπως είπαν οι… επιστήμονες δεν τίθεται θέμα καραντίνας επειδή δεν επισκέφθηκαν τις “πληγείσες” περιοχές!

Και εάν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι μαθητές δεν πήγαν στις… “πληγείσες” περιοχές, πως είναι απόλυτα σίγουροι ότι κάποιοι εκ των μαθητών δεν ήρθαν σε επαφή στην Ιταλία με άτομα το οποία μπορεί να είχαν έρθει από τις “πληγείσες” περιοχές και να είναι φορείς του ιού, χωρίς να το γνωρίζουν αφού ο κορωνοϊός είναι ασυμπτωματικός τις πρώτες 14 ενδεχομένως και 28 ημέρες!

Ο λόγος για τα δέκα σχολεία που αυτές τις μέρες βρίσκονται εκδρομή στη Ιταλία.

Μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες εκδρομή στη Ιταλία. Συγκεκριμένα δύο σχολεία βρίσκονται στο Μιλάνο και μαθητές από 8 σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, οι επιστήμονες είπαν ότι “δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί “πληγείσες” περιοχές.”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 150, με τον κορωνοϊό να εμφανίζει ραγδαία εξάπλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.