«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τα κρούσματα τσιγγάνων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε τα κρούσματα τσιγγάνων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα 20 κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στον οικισμό τσιγγάνων, στη Νέα Σμύρνη, Λάρισας.

«Δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της. Ότι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σημειώνει:

«Από την πρώτη στιγμή, είχε επισημανθεί από μας ότι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου διαβιούν και συγχρωτίζονται άτομα σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση. Πρότασή μας ήταν οι οικισμοί Ρομά να ενημερωθούν από τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα παρουσία δικών τους στελεχών και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να μην περιοριστούμε μόνο στην ιχνηλασία του, αλλά να προβούμε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους την 1η, 7η και 14η μέρα ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα την διασπορά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ταχύτατη. Σε περίπτωση δε, που ανακαλύπταμε μερικά νέα κρούσματα να μπει ο οικισμός σε επιτηρούμενη καραντίνα και να προχωρήσει η δειγματοληψία σε συνοικίες που συνορεύουν με τα «νταμάρια».

Τώρα που οι εξελίξεις μας πρόλαβαν απομένει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δράσουν ταχύτατα και χωρίς ολιγωρία, να ενεργήσουν με ευελιξία και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας. Οι δυνατότητες των δύο ιδιωτικών και του ενός κρατικού εργαστηρίου εξέτασης των δειγμάτων με την μοριακή μέθοδο PCR είναι ικανή να καθορίσει άμεσα την παραπέρα μας πορεία.

Η αγωνιώδης τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Μαγνησίας, όπου εκεί διαβιούν επίσης μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος».

Κορωνοϊός: 20 κρούσματα σε οικισμό Ρομά -Στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ήταν ένας 32χρονος. Έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά γεγονός που οδήγησε να μπει σε καραντίνα η περιοχή. Παράλληλα, σε καραντίνα μπήκε και δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημεώνεται ότι στη Λάρισα έχει μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.