ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer – Τι είναι τα νανοσωματίδια της πολυαιθυλενογλυκόλης

Αυτά είναι τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer – Τι είναι τα νανοσωματίδια της πολυαιθυλενογλυκόλης

Ποια είναι τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer; Είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν είχε απαντηθεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με το sciencealert.com αποκαλύπτεται και αυτό το «μυστικό».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα μπορεί να μην περιέχει… μικροτσιπ περιέχει όμως μια άλλη ουσία η οποία θεωρείται ως υπαίτια για περιστατικά αναφυλαξίας σε ασθενείς αλλά ιατρικώς θεωρείται ως «ουδέτερη», ενώ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για την παραγωγή… καθαρτικών.

Σε ότι αφορά την σύνθεση του εμβολίου αυτή αποτελείται από ένα τροποποιημένο με νουκλεοζίτη αγγελιοφόρο ή μεταφορέα RNA (modRNA) που κωδικοποιεί την ιική γλυκοπρωτεΐνη του COVID-19 , την πρωτεΐνη δηλαδή ακίδα που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να προσκολλάται στα κύτταρα και την οποία ο οργανισμός πρέπει να αναπτύξει αντισώματα εναντίον της.

Η σύνθεσή του επομένως (και σύμφωνα βέβαια με το… google translate) είναι:

(4-υδροξυβουτυλο) αζανιδυλο) δις (εξάνιο-6,1-διυλο) δις (2-εξυλοδεκα νοικός)

2 – [(πολυαιθυλενογλυκόλη) -2000] -Ν, Ν-διτετραδεκυλοακεταμίδη,

1,2-διστεαροϋλ-σγλυκερο-3-φωσφοχολίνη, και χοληστερόλη

Χλωριούχο κάλιο

Μονοβασικό φωσφορικό κάλιο

Χλωριούχο νάτριο (αλάτι)

Διβασικό διένυδρο φωσφορικό νάτριο

Σακχαρόζη (ζάχαρη)

Η πολυαιθυλενογλυκόλη είναι μια ένωση πολυαιθέρα που προέρχεται από το πετρέλαιο με πολλές εφαρμογές, από τη βιομηχανική παραγωγή έως την ιατρική.

Το PEG είναι επίσης γνωστό ως πολυαιθυλενοξείδιο ή πολυοξυαιθυλένιο, ανάλογα με το μοριακό του βάρος.

Η ουσία χρησιμοποιείται με τη μορφή νανοσωματιδίων από τα εμβόλια της Pfizer και Moderna ως σταθεροποιητικό του μεταφορέα RNA.

Ο μεταφορέας βρίσκεται μέσα σε μια «φούσκα» που αποτελείται από λιπίδια. Και στα δύο εμβόλια η «φούσκα» αυτή περιβάλλεται από σταθεροποιητικά μόρια πολυαιθυλενογλυκόλης τα οποία διατηρούν σταθερές συνθήκες για τον mRNA.

Η ουσία αυτή που βρίσκεται στα εμβόλια θεωρείται ως ύποπτη για την εμφάνιση των σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που έχουν απασχολήσει την ιατρική κοινότητα με την έναρξη των εμβολιασμών.

https://twitter.com/1minutetomidnit/status/1341248404198846464

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/GregMannarino/status/1341785653193797634

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.