ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

40 εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση νόσησαν με COVID-19 στο Μαρούσι – Τι συμβαίνει;

40 εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση νόσησαν με COVID-19 στο Μαρούσι – Τι συμβαίνει;

Σκηνικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στο Ισραήλ παρουσιάζονται πλέον και στη χώρα μας, καθώς 40 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με εμβόλια της Pfizer/BioNTech, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19.

Συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι που φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους έχουν βρεθεί από την Παρασκευή έως και σήμερα 40 κρούσματα του κορωνοϊού, 7 εκ των οποίων είναι σε εργαζομένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 12 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και άλλοι 9 είναι προς μεταφορά (21 τρόφιμοι πρέπει να νοσηλευτούν).

Να σημειωθεί πως οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά στον οίκο ευγηρίας τις προηγούμενες ημέρες.

Να τονίζουμε πως ήδη υπάρχουν φόβοι για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Ισραήλ και τα ΗΑΕ, εκεί που έχουν εμβολιάσει ένα ποσοστό περίπου 30 και 20% του πληθυσμού και όμως υπάρχει ρεκόρ κρουσμάτων, με το Ισραήλ μάλιστα να προχωράει και σε «κλείδωμα» του εναέριου χώρου.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία Pfizer διαβεβαίωνε πως τα εμβόλια της έχουν αποτελεσματικότητα περίπου το 90% του 92% της τελικής ανοσίας μετά το πρώτο εμβόλιο, δηλαδή επιτυγχάνει περίπου 81% ανοσία αρχικά.

Το δεύτερο εμβόλιο προσθέτει ένα ποσοστό 11%, πάντα κατά την ίδια την εταιρεία, με αποτέλεσμα της τελικής ανοσίας να φτάσει συνολικά το 92%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά ήδη πολλές κυβερνήσεις, ελέω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων, προωθούν το σενάριο της μίας δόσης, κάτι το οποίο όμως δεν δείχνει να είναι αποτελεσματικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.