ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι χρόνιες παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Αυτές είναι οι χρόνιες παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

Οι χρόνιες παθήσεις φέρνουν κατάθλιψη, ενώ η κατάθλιψη επιδεινώνει τα συμπτώματα μιας χρόνιας πάθησης, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο.

Ο χρόνιος πόνος είναι μια περίπλοκη εμπειρία, καθώς αποτελεί τόσο μια συναισθηματική κατάσταση, όσο και μια φυσική αίσθηση.

Η σχέση πόνου και κατάθλιψης είναι πολύ πιο στενή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Τα άτομα με χρόνιο πόνο έχουν τριπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως ψυχολογικές μεταπτώσεις ή αγχώδεις διαταραχές, ενώ οι καταθλιπτικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιου πόνου, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η κατάθλιψη που σχετίζεται με χρόνια πάθηση, σχετίζεται με συγκεκριμένες βιολογικές επιδράσεις της νόσου, για παράδειγμα με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της νόσου του Πάρκινσον, ή με ενδοκρινείς διαταραχές όπως συμβαίνει στον υποθυρεοειδισμό

Δείτε κάποιες χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με την κατάθλιψη:

Καρδιακή νόσος (χωρίς καρδιακή προσβολή): Το 15-20% των ασθενών βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης

Καρδιακή προσβολή: Το 40-65% των ασθενών παρουσιάζουν κατάθλιψη

Οι ασθενείς με Πάρκινσον εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης σε ποσοστό 40%

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το 40% των ασθενών παρουσιάζουν κατάθλιψη

Καρκίνος: Το 25% των ασθενών εκδηλώνουν κατάθλιψη

Διαβήτης: Το 25% των ασθενών εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.