Αυτή είναι η λέξη που λέτε στην καθημερινότητά σας και σαμποτάρει το αδυνάτισμά σας

Αυτή είναι η λέξη που λέτε στην καθημερινότητά σας και σαμποτάρει το αδυνάτισμά σας

Πολλές φορές ενώ ξεκινάμε θετικά την προσπάθεια για αδυνάτισμα, κάποια στιγμή η ζυγαριά “κολλάει” και δεν κατεβαίνει.

“Ε ΔΕΝ πάει άλλο! ΔΕΝ είναι δυνατόν! ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να αδυνατίσω!”. Σού θυμίζει κάτι; Ε αυτό ακριβώς το επαναλαμβανόμενο ΔΕΝ είναι που σύμφωνα με το διατροφολόγο και personal trainer, Jay Nixon, σε εμποδίζει να πετύχεις το στόχο σου.

Στο βιβλίο του, The Overweight Mind, ο Nixon υποστηρίζει ότι μόνο το 20% της επιτυχημένης απώλειας βάρους εξαρτάται από τη διατροφή και τη γυμναστική. Το υπόλοιπο 80% αφορά τον ψυχολογικό παράγοντα, δηλαδή το πόσο πιστεύεις αυτό που κάνεις. «Η ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία είναι το κλειδί για να έχετε αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο», τονίζει. Νομίζεις ότι είναι εύκολο; Ναι σίγουρα είναι δύσκολο να πείσεις τον εαυτό σου να φάει εκείνη τη σαλάτα για μεσημεριανό, ενώ ο διπλανός συνάδελφος τρώει με θράσος δίπλα σου νουντλς, αλλά σκέψου πόση προσπάθεια θέλει να δεις το ίδιο νούμερο με χθες στη ζυγαριά και απλά να φύγεις (τονίζουμε χωρίς να κλάψεις) λες και δεν έγινε τίποτα. Ευτυχώς, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Νίξον υπάρχει ελπίδα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τη λέξη «δεν» από το λεξιλόγιό μας και πιο συγκεκριμένα όταν αυτή προηγείται των λέξεων «θέλω», «μπορώ» και «πρόκειται να».

«Αυτή η λέξη αναστέλλει ό,τι έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση και γίνεται ένα με την ψυχολογία σας σε βαθμό που παύετε να συνειδητοποιείτε πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε». Ισχύει δεν ισχύει, εμείς ένα πράγμα ξέρουμε: Η αρνητική ενέργεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Οπότε ας βάλουμε το πιο λαμπερό χαμόγελό μας την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουμε να στριμωχτούμε στο παλιό μας τζιν και αν ακόμα η προσπάθειά μας πέσει στο κενό (να σημειωθεί ότι και εδώ αποφύγαμε το δεν), να πούμε απλά πως «θέλουμε, μπορούμε και πρόκειται σίγουρα να τα καταφέρουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.