Το μυστικό για να αποχαιρετήσετε άμεσα τα περιττά κιλά του Πάσχα

Το μυστικό για να αποχαιρετήσετε άμεσα τα περιττά κιλά του Πάσχα

Η περίοδος του Πάσχα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την διατροφή μας, καθώς αρχικά η Μεγάλη εβδομάδα περιορίζει τις επιλογές μας, ενώ η Κυριακή μας προσφέρει άφθονο κρέας και λίπος.

Για να μην γίνουν, όμως, μόνιμα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Δεν πρόκειται για άθλο. Αυτά τα 2-3 κιλά, που όλοι πήραμε, μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε ακολουθώντας απλές συμβουλές, που μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι κι αλλιώς στην καθημερινότητά μας.

1. Βάζουμε το γκρέιπφρουτ στη διατροφή μας
Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ αποτοξινώνει το ήπαρ και ενισχύει την διαδικασία καθαρισμού.

2. Αντικαθιστούμε ένα σνακ με έναν αποτοξινωτικό χυμό ή μια σαλάτα
Φτιάχνουμε πολύχρωμους χυμούς ή σαλάτες επιλέγοντας λαχανικά που υποστηρίζουν τη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, η ρόκα, το ραπανάκι, τα μούρα, οι αγκινάρες, τα καρότα και τα παντζάρια.

3. Προσθέτουμε λίγα καρύδια στο πρωινό μας
Τα καρύδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα του αμινοξέως αργινίνη, που βοηθά το συκώτι να αποτοξινωθεί από την αμμωνία. Επίσης, είναι πλούσια σε γλουταθειόνη και ω3 λιπαρά οξέα, που συμβάλουν στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος.

4. Πίνουμε νερό με λεμόνι πριν το πρωινό
Λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν τα λεμόνια ενισχύουν τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού, ενώ το κιτρικό οξύ οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού.

5. Αντικαθιστούμε τον καφέ με πράσινο τσάι
Αγαπημένο ρόφημα, γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το πράσινο τσάι αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο για το συκώτι μιας και διαλύει το λίπος που συσσωρεύεται γύρω του. Η περίοδος της αποτοξίνωσης είναι, όμως, μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, όπως η σημύδα, η λουίζα και το βαλσαμόχορτο, τα οποία είναι άκρως ευεργετικά για τον οργανισμό.

6. Λέμε «αντίο» στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ
Φροντίζουμε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού μας, καταναλώνοντας νερό τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

7. Αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες τροφές
Μένουμε μακριά από συσκευασμένα αλμυρά και γλυκά σνακ και επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που θα μας κρατήσουν χορτάτους, βοηθώντας παράλληλα την πέψη, φροντίζοντας να έχουμε μια επίπεδη κοιλιά.

8. Γυμναζόμαστε ή έστω περπατάμε
Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε υπερβολές με το που γυρίσουμε από τις διακοπές. Πηγαίνουμε για τρέξιμο ή περπάτημα στη γειτονιά ας 4-5 φορές τη βδομάδα ή παρακολουθούμε μερικά ομαδικά μαθήματα στο γυμναστήριο. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσουμε αμέσως πολύ καλύτερα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ξεχνάμε:
Η διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι ευεργετική, όταν γίνεται με μέτρο και φυσικό τρόπο. Εξάλλου, οι υπερβολές που ανά διαστήματα κάνουμε, την επιβραδύνουν και οι συνέπειες είναι γνωστές. Λίγη προσοχή στις διατροφικές μας επιλογές που μπορούν με τον καιρό να γίνουν καθημερινή συνήθεια, αλλά και μια επίσης καθημερινή μισάωρη βόλτα, είναι αρκετά για να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.