ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ανακαλούνται επικίνδυνες μάσκες FFP2 και FFP3

Δείτε για ποιες πρόκειται

Ανακαλούνται επικίνδυνες μάσκες FFP2 και FFP3

Για την ανάκληση από την αγορά μασκών λόγω ακαταλληλότητας ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρέχουσα εβδομάδα για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι μάσκες που ανακαλούνται 

Κοινοποιούσα χώρα
Γερμανία

Η κατακράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού είναι ανεπαρκής (μετρούμενες τιμές: το 61 % είναι χαμηλότερο. Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· έτσι, ακόμη και αν συνδυαστεί με άλλα συνιστώμενα μέτρα, μπορεί να μην προστατεύει σωστά. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας ούτε με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Το προϊόν πωλείται επίσης στο διαδίκτυο, ιδίως μέσω του eBay.

Εμπορικό σήμα
PRO MASK

Ονομασία
PRO MASK FFP2 Protective Mask

Τύπος/αριθμός μοντέλου
PM2

Αριθμός παρτίδας
F17/KOLOR

Γραμμωτός κώδικας
5902376612373

Ανάκληση του προϊόντος από τελικούς χρήστες

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Η κατακράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού είναι ανεπαρκής (μετρούμενες τιμές: το 82 % είναι χαμηλότερο. Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· έτσι, ακόμη και αν συνδυαστεί με άλλα συνιστώμενα μέτρα, μπορεί να μην προστατεύει σωστά. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας ούτε με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Εμπορικό σήμα
DS Mask

Ονομασία
Respiratory mask

Τύπος/αριθμός μοντέλου

DS 2002 FFP 3 NR

Αριθμός παρτίδας
11/2020

Γραμμωτός κώδικας
8682960136009

Ανάκληση του προϊόντος από τελικούς χρήστες

Μετά το πλύσιμο, η ικανότητα συγκράτησης σωματιδίων/φίλτρου του υλικού μειώνεται σημαντικά (μετρούμενες τιμές: το 69 % είναι χαμηλότερο. Επιπλέον, το προϊόν περιέχει εσφαλμένες ενδείξεις σχετικά με τη χρήση του, μειώνοντας την προστατευτική του λειτουργία. Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· έτσι, ακόμη και αν συνδυαστεί με άλλα συνιστώμενα μέτρα, μπορεί να μην προστατεύει σωστά. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας ούτε με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Εμπορικό σήμα

Placide

Ονομασία
FFP2 R D Wiederverwendbare Maske mit Nano-Technologie

Τύπος/αριθμός μοντέλου
RY-CR1

Γραμμωτός κώδικας

4260711580000
4260711580055
4260711580109
4260711580116
4260711580123

Ανάκληση του προϊόντος από τελικούς χρήστες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παύση πωλήσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.