Αυτό είναι το καλύτερο είδος άσκησης για τον εγκέφαλό σας σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στο να αισθάνεστε λιγότερο άγχος

Αυτό είναι το καλύτερο είδος άσκησης για τον εγκέφαλό σας σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ένας πλούτος πρόσφατων ερευνών υποδηλώνει ότι κάθε είδους άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας και σας κάνει να κινείστε και να ιδρώνετε για μια σταθερή περίοδο – γνωστή ως αερόβια άσκηση – έχει μια σημαντική, συντριπτικά ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Ενώ μερικά από τα οφέλη, όπως η βελτίωση στη διάθεση, μπορούν να επιτευχθούν σε μόλις λίγα λεπτά, άλλοι, όπως η βελτιωμένη μνήμη, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να κατακτηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο καλύτερη γυμναστική για το μυαλό σας είναι οποιαδήποτε αερόβια άσκηση που μπορείτε να κάνετε τακτικά και συνεπώς για τουλάχιστον 45 λεπτά τη φορά.

Οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο άγχος.

Αν είστε άνω των 50 ετών τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από το συνδυασμό αερόβιας άσκησης και αντοχής. Μια μελέτη έδειξε ότι σε ενήλικες ηλικίας 60-88, το περπάτημα για 30 λεπτά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες φάνηκε να ενδυναμώνει την περιοχή του εγκεφάλου που ήταν υπεύθυνη για την μνήμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι γιατί αυτός ο τύπος άσκησης φαίνεται να παρέχει ώθηση στον εγκέφαλο, αλλά οι μελέτες υποδεικνύουν ότι έχει να κάνει με την αυξημένη ροή αίματος, η οποία παρέχει στο μυαλό μας φρέσκια ενέργεια και οξυγόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.