ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Δείτε πότε η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Οι επτά τύποι καρκίνου που μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση πάνω από το συνηθισμένο

Δείτε πότε η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου

Γνωρίζατε πως η εμφάνιση οξείας νυχτερινής εφίδρωσης ή πυρετού ενδέχεται να αποτελεί σύμπτωμα καρκίνου;

Αυτό μπορεί να προκαλείται άμεσα από την ίδια τη νόσο ή από διάφορους άλλους λόγους, όπως η φαρμακευτική αγωγή, η λοίμωξη και οι ορμονικές αλλαγές.

Ειδικός εξηγεί: «Η εφίδρωση τη νύχτα ή η υψηλή θερμοκρασία (πυρετός) μπορεί να οφείλεται σε λοιμώξεις ή σε παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων. Συχνά παρουσιάζεται επίσης στις γυναίκες γύρω από την περίοδο της εμμηνόπαυσης».

Ωστόσο, προειδοποιεί: «Μιλήστε όμως με τον γιατρό σας εάν έχετε πολύ βαριά, κατακλυσμιαία νυχτερινή εφίδρωση ή ανεξήγητο πυρετό».

Ποιοι τύποι καρκίνου σχετίζονται με εφίδρωση

Υπάρχουν επτά τύποι καρκίνου που μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση πάνω από το συνηθισμένο. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

  • Λέμφωμα Non-Hodgkin
  • Λέμφωμα Hodgkin
  • Καρκινοειδείς όγκοι
  • Λευχαιμία
  • Μεσοθηλίωμα
  • Καρκίνος των οστών
  • Καρκίνος του ήπατος

Λοίμωξη

Η λοίμωξη είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες εφίδρωσης για τους καρκινοπαθείς.

Το Cancer Research UK αναφέρει: «Η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει υψηλή θερμοκρασία και το σώμα σας ιδρώνει για να προσπαθήσει να τη μειώσει. Η θεραπεία της λοίμωξης μπορεί να ελέγξει ή να σταματήσει την εφίδρωση».

Ορμόνες

Οι εξάψεις και η εφίδρωση μπορεί να προκληθούν από αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας. «Τα επίπεδα των ορμονών σας μπορεί να αλλάξουν λόγω του ίδιου του καρκίνου ή λόγω της θεραπείας, όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία ή η ορμονοθεραπεία», αναφέρει η Cancer Research.

«Η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να βάλει τις γυναίκες σε πρόωρη εμμηνόπαυση. Για ορισμένες γυναίκες, αυτό προκαλεί εξάψεις και εφιδρώσεις. Οι γυναίκες που έχουν ήδη περάσει την εμμηνόπαυσή τους μπορεί να έχουν και πάλι εξάψεις όταν αρχίσουν ορμονική θεραπεία», επισημαίνεται ακόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση συνεχίζει: «Οι άνδρες μπορεί να έχουν εξάψεις και εφίδρωση όταν υποβάλλονται σε ορμονική θεραπεία για καρκίνο του προστάτη ή του μαστού, επειδή μειώνεται η ποσότητα τεστοστερόνης στο σώμα. Πρόσφατες έρευνες μας βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών του φύλου προκαλούν εξάψεις και εφιδρώσεις. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να βρεθεί καλύτερη θεραπεία για τα συμπτώματα αυτά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.