ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απλοί υδατάνθρακες: Δείτε γιατί πρέπει να τους αποφεύγετε

Μπορούν να συμβάλουν σε πληθώρα καταστάσεων και νοσημάτων

Απλοί υδατάνθρακες: Δείτε γιατί πρέπει να τους αποφεύγετε

Ο τύπος των υδατανθράκων είναι αυτός που καθορίζει και την επίδρασή τους στον οργανισμό μας.

Οι απλοί υδατάνθρακες είναι κυρίως:

– Τα σάκχαρα όπως η σακχαρόζη (επιτραπέζια ζάχαρη), το υψηλό σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού και το σιρόπι αγαύης.

– Τα επεξεργασμένα δημητριακά, δηλαδή σπόροι από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Η μεγαλύτερη πηγή είναι το άσπρο αλεύρι που προέρχεται από επεξεργασμένο σιτάρι.

Οι απλοί υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν ή να συμβάλουν σημαντικά σε πληθώρα καταστάσεων και νοσημάτων, όπως:

  • Αίσθημα κούρασης όλη την ημέρα λόγω απότομης αυξομείωσης του σακχάρου στο αίμα
  • Εθισμός στη ζάχαρη, η κατανάλωση της οποίας έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να γίνεται εθιστική
  • Υπερκατανάλωση τροφής και κίνδυνος παχυσαρκίας
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.