ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απώλεια βάρους: Αυτοί οι υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις

Ορισμένοι υδατάνθρακες έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους

Απώλεια βάρους: Αυτοί οι υδατάνθρακες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να τρώτε αυτούς τους 3 υγιεινούς υδατάνθρακες καθημερινά για να σταθεροποιήσετε το σάκχαρο στο αίμα και να αδυνατίσετε πιο γρήγορα.

Οι υδατάνθρακες, συχνά ένα θέμα συζήτησης στη σφαίρα της διατροφής, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή ενέργειας στον οργανισμό. Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένοι υδατάνθρακες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους εάν καταναλωθούν υπερβολικά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη διάκριση μεταξύ των διαφόρων τύπων υδατανθράκων.

Ορισμένοι υδατάνθρακες έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Διατροφολόγος αποκάλυψε ότι η βρώμη, η κινόα και το φαγόπυρο είναι οι υδατάνθρακες που πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερο στη διατροφή σας.

Η βρώμη, η κινόα και το φαγόπυρο ξεχωρίζουν ως διατροφικές δυνάμεις μεταξύ των υδατανθράκων, προσφέροντας οφέλη πέρα ​​από την απλή παροχή ενέργειας.

Αυτά τα δημητριακά ολικής αλέσεως διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι αφομοιώνονται πιο αργά, οδηγώντας σε σταδιακή και σταθερή απελευθέρωση γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτή η ιδιότητά τους τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα για τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας στην πρόληψη των αιχμών ενέργειας και των ατυχημάτων. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει σε ένα παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας, προάγοντας τον κορεσμό και ενδεχομένως μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Ο διατροφολόγος λέει ότι “και οι τρεις αυτοί υδατάνθρακες είναι γεμάτοι με διαιτητικές ίνες που είναι απαραίτητες για τον έλεγχο/σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα μας καθώς και για τη βελτιστοποίηση της πέψης. Επιβραδύνουν λοιπόν την πέψη και επιτρέπουν την αργή απελευθέρωση ενέργειας με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ό,τι πρέπει για την αύξηση του αισθήματος κορεσμού που μπορεί να αποτρέψει την επιθυμία για υπερκατανάλωση φαγητού ή σνακ όλη την ημέρα. Αυτό είναι εξαιρετικό για αδυνάτισμα».

Η ενσωμάτωση αυτών των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά δημητριακών σε μια ολοκληρωμένη διατροφή μπορεί να συμβάλει τόσο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής όσο και σε αποτελεσματική διαχείριση βάρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.