ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα ροφήματα που μειώνουν την πιθανότητα κύησης

Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν θέλουμε να κάνουμε παιδιά

Αυτά είναι τα ροφήματα που μειώνουν την πιθανότητα κύησης

Η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, έδωσε στοιχεία για τη συσχέτιση της κύησης με κάποια ροφήματα. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία που προσπαθούν να κάνουν παιδί ή λαμβάνουν κάποια θεραπεία για την υπογονιμότητα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά τα στοιχεία των επιστημόνων.

Η καφεΐνη που τόσο έχει απασχολήσει τους γιατρούς, αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία επιπλοκή στη διαδικασία της σύλληψης, ενώ αντίθετα η συσχέτιση του αλκοόλ είναι μεγαλύτερη από ότι νόμιζαν.

7 ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα μειώνουν την πιθανότητα κύησης κατά 7%. Ενώ στα ενεργά και “ζωντανά” σπερματοζωάρια το αλκοόλ είχε αρνητική επίδραση σε 9% των ανδρών που πήραν μέρος στην έρευνα.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τρόπος ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας για τη γονιμότητα. Αλλά το πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.