ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου

Συντελούν στο να παίρνεις βάρος

Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, ο αργός μεταβολισμός και η ανεπιθύμητη αύξηση βάρους είναι κοινά προβλήματα στους οργανισμούς.

Αυτά τα ζητήματα συχνά διασταυρώνονται και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική ευημερία σου.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι διατροφικές επιλογές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιδείνωση αυτών των καταστάσεων. Ορισμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένα σάκχαρα και ανθυγιεινά λίπη, μπορούν να επιδεινώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με διατροφολόγο, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να κόψετε εάν θέλετε να αποφύγετε αυτά τα τρία κοινά προβλήματα υγείας.

Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά

Τα ζαχαρούχα ποτά, συμπεριλαμβανομένων των ζαχαρούχων αναψυκτικών, των χυμών φρούτων και των ενεργειακών ποτών, αποτελούν σημαντική πηγή πρόσθετων σακχάρων σε πολλές δίαιτες. Η κατανάλωση αυτών των ποτών έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη, επιβράδυνση του μεταβολισμού και ανεπιθύμητη αύξηση βάρους. Επιπλέον, αυτές οι υγρές θερμίδες συχνά δεν παρέχουν την ίδια αίσθηση πληρότητας με τις στερεές τροφές, οδηγώντας σε αυξημένη συνολική κατανάλωση θερμίδων.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το γρήγορο φαγητό, τα προσυσκευασμένα σνακ και τα επεξεργασμένα κρέατα, είναι συχνά πλούσια σε επεξεργασμένα σάκχαρα, ανθυγιεινά λιπαρά και πρόσθετα. Τείνουν επίσης να είναι πυκνά σε θερμίδες, αλλά φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση κενών θερμίδων.

Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα συχνά στερούνται τα οφέλη του κορεσμού και των θρεπτικών πλεονεκτημάτων των ολόκληρων τροφίμων, καθιστώντας τα άτομα πιο επιρρεπή στην υπερκατανάλωση τροφής και στην αύξηση βάρους. Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων προς όφελος των ολόκληρων, ελάχιστα επεξεργασμένων επιλογών είναι απαραίτητη για την προώθηση της καλύτερης μεταβολικής υγείας και διαχείρισης βάρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, έχουμε πει αρκετές φορές ήδη για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα λιπαρά τρόφιμα τα οποία μόνο κακό σας κάνουν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.