ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρευνα: Η μεγάλη ανατροπή στη δίαιτα που θα σας κάνει χαρούμενους

Αν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι κάνατε καλύτερες επιλογές φαγητού ξανασκεφτείτε το

Έρευνα: Η μεγάλη ανατροπή στη δίαιτα που θα σας κάνει χαρούμενους

Αν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι κάνατε καλύτερες επιλογές φαγητού τρώγοντας ένα πολύσπορο κουλούρι για πρωινό και παραλείποντας το παγωτό ως βραδινό επιδόρπιο, η επιστήμη λέει τώρα ότι κάνετε λάθος.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένα χωνάκι παγωτού με ξηρούς καρπούς και παγωτό σοκολάτας είναι σχεδόν δύο φορές πιο υγιεινό από ένα πολύσπορο κουλούρι.

Στην έρευνα, οι ειδικοί στη σχολή Επιστήμης και Πολιτικής της Διατροφής στο Tufts ανέπτυξαν μια «Πυξίδα Τροφίμων». Σύμφωνα με αυτήν, μπορούν να κατατάξουν οποιοδήποτε είδος τροφής από το 1 έως το 100 με βάση τη διατροφή αξία. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός, τόσο πιο υγιεινό ήταν το φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, ένα χωνάκι παγωτού με ξηρούς καρπούς και παγωτό σοκολάτας πήρε βαθμολογία 37. Από την άλλη, ένα πολύσπορο κουλούρι με σταφίδες έλαβε 19 ενώ το αλμυρό κράκερ 7. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως ενώ ένα φρενς τοστ ολικής άλεσης πήρε βαθμολογία 37, τα πατατάκια καλαμποκιού βαθμολογήθηκαν υψηλότερα, με 55 βαθμούς. Από την άλλη, ο καπουτσίνο με γάλα χαμηλών λιπαρών βαθμολογήθηκε με 69.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.