ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρεις ξηροί καρποί που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων

Εχουν διατροφική δύναμη και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι

Τρεις ξηροί καρποί που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων

Οι παρακάτω τρεις ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά υγιεινά για την καρδιά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων βελτιώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνοντας τις φλεγμονές.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα αμύγδαλα αναδεικνύονται ως διατροφική δύναμη, ιδιαίτερα ωφέλιμα για άτομα άνω των 40 ετών, με στόχο την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και τη διαχείριση του βάρους. Γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη, τα αμύγδαλα συμβάλλουν σε υγιέστερα επίπεδα χοληστερόλης, υποστηρίζοντας την καρδιαγγειακή ευεξία.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερα επίπεδα LDL (κακής) χοληστερόλης και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία της καρδιάς.

ΚΑΡΥΔΙΑ

Τα καρύδια ξεχωρίζουν ως ένας εξαιρετικός ξηρός καρπός ειδικά για άτομα άνω των 40 ετών που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στην υγεία της καρδιάς και στη διαχείριση βάρους. Γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα καρύδια συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής ευεξίας.

Αυτά τα υγιεινά για την καρδιά λιπαρά, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, παρέχουν διπλό όφελος προάγοντας τον κορεσμό και βοηθώντας στις προσπάθειες απώλειας βάρους.

ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Τα φιστίκια Αιγίνης αναδεικνύονται ως ένας υγιεινός σύμμαχος για άτομα μετά τα 30 τους, ιδιαίτερα στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και στην υποβοήθηση της απώλειας βάρους. Αυτοί οι ξηροί καρποί με θρεπτικά συστατικά περιέχουν ένα μείγμα ακόρεστων λιπών, φυτικών ινών και φυτικών στερολών, οι οποίες συλλογικά συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής ευεξίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια είναι καλές πηγές διαιτητικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη, προάγουν τα συναισθήματα της πληρότητας και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης, διευκολύνοντας τη διαχείριση του βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.