ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από την ευλογιά των πιθήκων στην Ινδία

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται στην Ασία από την ευλογιά των πιθήκων

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από την ευλογιά των πιθήκων στην Ινδία

Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία ανέφερε δύο θανάτους που συνδέονται με την ευλογιά των πιθήκων και η Βραζιλία τον πρώτο θάνατο από τη νόσο.

Ο θάνατος στην Ινδία είναι επίσης ο πρώτος που καταγράφεται στην Ασία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα για την ευλογιά των πιθήκων στις 23 Ιουλίου.

Το θύμα της νόσου στην Ινδία ήταν ένας 22χρονος Ινδός, ο οποίος πέθανε το Σάββατο, όπως είπε στους δημοσιογράφους υπουργός της κυβέρνησης της Κεράλα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έθεσε σε απομόνωση 21 ανθρώπους οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

«Το πρόσωπο αυτό έφθασε στην Κεράλα στις 21 Ιουλίου αλλά επισκέφθηκε νοσοκομείο μόλις στις 26 όταν εμφάνισε κόπωση και πυρετό», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς καμία από τις επαφές του δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Η υπουργός Υγείας της Κεράλα, η Βίνα Τζορτζ, είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι η οικογένεια του θύματος είχε πει την προηγούμενη ημέρα στις αρχές ότι ο άνδρας είχε βγει θετικός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτού επιστρέψει στην Ινδία.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της χώρας δεν σχολίασε τον θάνατο, αλλά περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτήσει μια ομάδα κρούσης αποτελούμενη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να επιτηρεί τα κρούσματα της νόσου στη χώρα, όπου τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε.

Στο τέλος του περασμένου μήνα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι 78 χώρες έχουν αναφέρει πάνω από 18.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων-οι περισσότερες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων προκαλεί νόσηση με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σχέση με τον ιό της ευλογιάς και συναντάται κυρίως στην κεντρική και δυτική Αφρική.

Η νόσος μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά, δερματικές βλάβες ή μολυσμένα αντικείμενα καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατόπιν παρατεταμένης στενής επαφής σε μικρή απόσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.