ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους μπορείς να αντιμετωπίσεις την καούρα

Είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους

Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους μπορείς να αντιμετωπίσεις την καούρα

Η δυσάρεστη αίσθηση καψίματος στο στήθος, γνωστή ως καούρα, αποτελεί συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άτομα.

Βασική αιτία που την προκαλεί είναι ο αδύναμος κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας, η διαφραγματοκήλη, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, το άγχος και οι διαταραχές του ύπνου.

Η καούρα σε συνδυασμό με δυσκολία στην κατάποση για τρεις ή περισσότερες εβδομάδες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για καρκίνο στο στομάχι ή τον οισοφάγο.

Τρόποι αντιμετώπισης:

Μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη, που βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου, καθώς αυξάνει την παραγωγή σάλιου. Το σάλιο διαλύει τα οξέα και τα απομακρύνει από τον οισοφάγο.

Φροντίστε να μην καταναλώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας λίγο πριν κοιμηθείτε, επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία της πέψης.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της καούρας είναι να αποφύγετε τροφές που την προκαλούν, όπως είναι η σοκολάτα, το αλκοόλ, τα καυτερά φαγητά και οι τηγανιτές πατάτες.

Χάστε βάρος και αρχίστε να τρώτε μικρές μερίδες. Τα περιττά κιλά αυξάνουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό πιέζει το περιεχόμενο του στομάχου, το οποίο οδηγείται στον οισοφάγο, προκαλώντας καούρα και παλινδρόμηση.

Σταματήστε το κάπνισμα: Τα βλαβερά συστατικά που υπάρχουν στον καπνό, αποδυναμώνουν τους μυς του οισοφάγου και του στομάχου, με αποτέλεσμα να παλινδρομεί το φαγητό και το γαστρικό οξύ και να αισθάνεστε καούρα.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό: Όσο απλό και αν ακούγεται τόσο αποτελεσματικό είναι. Το νερό μετακινεί το φαγητό από τον οισοφάγο στο στομάχι και διευκολύνει την πέψη.

Η γλυκόριζα συμβάλλει στην προστασία της βλεννώδης επένδυσης του οισοφάγου, ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός λόγω της παλινδρόμησης των οξέων του στομάχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρίζα του τζίντζερ διευκολύνει την πέψη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως ένα άκρως αποτελεσματικό γιατροσόφι για την καούρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.