ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Μητέρα καταγγέλλει πως δεν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός για να χειρουργήσει το γιο της (βίντεο)

«Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα»

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Μητέρα καταγγέλλει πως δεν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός για να χειρουργήσει το γιο της (βίντεο)

Αρκετά σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κέρκυρας, με ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί την καταγγελία μιας μητέρας όπου το παιδί της χρειάστηκε για μια κρίση σκωληκοειδίτιδας να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς δεν υπήρχε ο αρμόδιος γιατρός.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού, ο 10χρονος παραπονιόταν δύο μέρες για πόνο στην κοιλιά του κι έτσι αποφάσισαν οι δικοί του να τον πάνε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

«Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα»

Ο γιατρός στο νοσοκομείο ενημέρωσε την οικογένεια ότι πρόκειται για κρίση σκωληκοειδίτιδας. Η γιαγιά του παιδιού στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν άψογοι απέναντι το παιδί και κατόπιν εξέτασης που του έκαναν ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι χρειάζεται το παιδί να εξεταστεί από παιδοχειρούργο, αλλά ο γιατρός του νοσοκομείου της Κέρκυρας προθυμοποιήθηκε να χειρουργήσει το παιδί χωρίς να είναι ο ίδιος παιδοχειρουργός.

«Εκείνη την ώρα η κόρη μου ανησύχησε. Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα», περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η γιαγιά του παιδιού, η κα. Ελένη ανέφερε ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι μεγάλες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Πολλά τα προβλήματα στο νοσοκομείο

Στο απροχώρητο έχουν φτάσει τα πράγματα με το νοσοκομείο της Κέρκυρας καθώς το ιατρικό προσωπικό μειώνεται συνεχώς λόγω αλλεπάλληλων παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων. Οι αποχωρήσεις οφείλονται κυρίως στην εξάντληση των γιατρών λόγω υπερφόρτωσης καθηκόντων.

Μετά από όλες αυτές τις παραιτήσεις το νοσοκομείο έχει εξασθενήσει, καθώς πλέον δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι κατάλληλοι γιατροί για να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις πιο βατές ασθένειες, όπως είναι η κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.