ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Παραφάγατε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; – Δείτε πως μπορείτε να ξεφουσκώσετε

Πάντα να πίνετε νερό μετά από ένα γεμάτο και πλούσιο γεύμα

Παραφάγατε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; – Δείτε πως μπορείτε να ξεφουσκώσετε

Το φούσκωμα στην κοιλιά, ιδιαιτέρα τις ημέρες των εορτών είναι μια δυσάρεστη κατάσταση.

Το μυστικό για να νιώσετε καλά είναι να ξανά κρύβεται στο πρόγραμμα. Πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε για να ξεφουσκώσετε και να ξεπρηστείτε πιο γρήγορα.

Χαλαρώστε

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας που έφαγε και το τελευταίο κομμάτι πίτας (αμαρτία να μείνει). Χαλαρώστε και σκεφτείτε ότι το απολαύσατε. Μέσα στις μικρές απολαύσεις της ζωής είναι και το φαγητό, γι’ αυτό απολαύστε το, χαλαρώστε και θα μπείτε πάλι στο πρόγραμμά σας τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Περπατήστε

Μια μικρή βόλτα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα σας κάνει καλό. Αν πάλι έχετε ποδήλατο, κάντε μια βόλτα με αυτό, αλλά μην το παρακάνετε. Η έντονη προπόνηση θα μπορούσε να στείλει το αίμα στα πόδια σας αντί στο στομάχι σας, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πέψη.

Πιείτε νερό

Πάντα να πίνετε νερό μετά από ένα γεμάτο και πλούσιο γεύμα.
Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από το υπερβολικό αλάτι που καταναλώσατε και να κρατήσει μακριά τη δυσκοιλιότητα. Ακόμη και αν νιώθετε φουσκωμένοι θα πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.

Αποφύγετε καφέ, χυμούς και ροφήματα με ζάχαρη

Ο καφές, οι χυμοί και γενικότερα τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, καλό είναι να τα αποφύγετε το πρωί καθώς αυξάνουν την ένταση του πρηξίματος. Δοκιμάστε αντ’ αυτών να πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στο πεπτικό σας σύστημα και θα νιώσετε αναζωογόνηση.

Μην ξαπλώσετε

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε εκείνον τον μεσημεριανό υπνάκο που ονειρεύεστε. Πρώτα από όλα, φροντίστε να χάσετε μερικές από τις θερμίδες που καταναλώσατε το προηγούμενο βράδυ: πλύντε τα πιάτα, βάλτε μια σκούπα ή πηγαίνετε για περπάτημα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά

Αν νιώθετε πρήξιμο και φούσκωμα, τα αναψυκτικά ίσως να μην είναι καλή ιδέα. Το ανθρακικό μαζί με τον αέρα που θα καταπιείτε, θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο φουσκωμένοι.

Φάτε λίγο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, μέχρι να στείλει σήμα το στομάχι στον εγκέφαλο ότι είναι γεμάτο. Γι’ αυτό φάτε μικρές μερίδες και αργά. Έτσι θα αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση και την επόμενη μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.