ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Βρετανός επιστήμονας προειδοποιεί: «Απολύτως αναπόφευκτη μια νέα πανδημία – Προετοιμαστείτε»

Πρότεινε στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την προετοιμασία για την πανδημία όπως ασχολούνται με τις ένοπλες δυνάμεις

Βρετανός επιστήμονας προειδοποιεί: «Απολύτως αναπόφευκτη μια νέα πανδημία – Προετοιμαστείτε»

Ο πρώην επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Sir Patrick Vallance, προειδοποίησε πως μια νέα πανδημία είναι «απολύτως αναπόφευκτη», τονίζοντας πως η Βρετανία δεν είναι προετοιμασμένη για να την αντιμετωπίσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Sir Patrick Vallance κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου, να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για την πανδημία.

«Ωραίο που έχουμε εκλογές», είπε ο Sir Patrick Vallance σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια φεστιβάλ, αλλά, όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν».

Ένα από αυτά, είναι να έχει η βρετανική κυβέρνηση καλύτερη επιτήρηση σε αυτά τα ζητήματα.

Ήδη από το 2021 ο Sir Patrick Vallance είχε πει στους ηγέτες της G7 ότι «πρέπει να είμαστε πολύ πιο γρήγοροι, πολύ πιο συντονισμένοι στην απόκτηση ταχέων διαγνωστικών τεστ, ταχέων εμβολίων και θεραπειών που θα δρουν γρήγορα, ώστε να μην χρειαστεί να λάβουμε τα ακραία μέτρα» της πανδημίας Covid-19.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τα μέτρα που συνιστά είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, «αλλά απαιτούν κάποιο συντονισμό».

Και όμως, συνέχισε λέγοντας, μέχρι το 2023 η G7 κατά κάποιο τρόπο «είχε ξεχάσει» τα σημεία που είχε διατυπώσει το 2021.

Ο Βρετανός επιστήμονας πρότεινε στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την προετοιμασία για την πανδημία με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ασχολούνται με τις ένοπλες δυνάμεις.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε Στρατό, όχι επειδή θα γίνει πόλεμος φέτος, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα σημαντικό συστατικού αυτού που χρειαζόμαστε ως έθνος».

Χαρακτήρισε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να προωθήσει τη συνεργασία χωρών σε όλο τον κόσμο για τις πανδημίες.

Ωστόσο είπε ότι «δεν υπάρχει αρκετή εστίαση». Εάν το ζήτημα βγει από την ατζέντα των G7 και G20, «θα είμαστε ακριβώς στην ίδια θέση», είπε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.