ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανός την «πέφτει» στον Ρ.Σούνακ στον «αέρα»: «Σαπίζουμε από τα εμβόλια για Covid-19 και μας έχετε φιμώσει»! (βίντεο)

«Έχουμε προβλέψει αποζημιώσεις για όσους τραυματιστήκατε από τα εμβόλια» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Βρετανός την «πέφτει» στον Ρ.Σούνακ στον «αέρα»: «Σαπίζουμε από τα εμβόλια για Covid-19 και μας έχετε φιμώσει»! (βίντεο)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, χωρίς να το γνωρίζει βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν νέο άνθρωπο τραυματισμένο, από τα εμβόλια κατά του COVID-19, με τον οποίο αναγκάστηκε να συνομιλήσει στον αέρα του GB News και ο συγκεκριμένος δεν δίστασε να του πει την αλήθεια φέρνοντάς τον σε πολύ δύσκολη θέση.

«Είμαστε φιμωμένοι από παντού. Μας αφήνετε να σαπίζουμε από τα εμβόλια για Covid-19» του είπε χαρακτηριστικά και εκείνος απάντησε πως υπάρχει «πρόγραμμα αποζημιώσεων για όσους τραυματίστηκαν από τους εμβολιασμούς».

Αλήθεια στην Ελλάδα υπάρχει κάτι ανάλογο; Επί της ουσίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν άτομα που απέκτησαν σοβαρά προβλήματα υγείας από αυτά τα εμβόλια.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Τζον Γουάτς: «Γεια, Ρίσι Σούνακ. Έχω τόσα πολλά να πω, αλλά τόσο λίγο χρόνο. Ονομάζομαι Τζον Γουάτς και είμαι ένας από αυτούς που έχουν τραυματιστεί από τα εμβόλια COVID σε αυτή τη χώρα.

Θέλω να με κοιτάς στα μάτια, Ρίσι Σούνακ, και θέλω να δεις τον πόνο, το τραύμα και τη λύπη που έχω στα μάτια μου.

Έχουμε μείνει χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Όχι μόνο εγώ που έχω τραυματιστεί είμαι εδώ μέσα, υπάρχει ένας άλλος άντρας εκεί, του οποίου η ζωή έχει καταστραφεί από αυτό το εμβόλιο Covid-19.

Ξέρω ανθρώπους που έχουν χάσει πόδια με ακρωτηριασμούς. Ξέρω ανθρώπους με καρδιακές παθήσεις όπως εγώ. Γιατί έπρεπε να δημιουργήσω μια ομάδα υποστήριξης στη Σκωτία για να φροντίσει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από αυτό το εμβόλιο Covid-19;

Γιατί οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι που μας είπαν να κάνουμε το σωστό μας έχουν αφήσει όλους να σαπίσουμε σε αυτή τη χώρα;

Ρίσι Σούνακ, κοίτα με στα μάτια. Πότε θα αρχίσεις να κάνεις το σωστό; Το πρόγραμμα πληρωμής για τη ζημιά του εμβολίου δεν είναι κατάλληλο.

Στη Σκωτία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το σύστημα της κίτρινης κάρτας, υπάρχουν πάνω από 30.000 άτομα οι οποίοι είχαν μια ανεπιθύμητη αντίδραση σε αυτό το εμβόλιο».

Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ: «Τζον, σε ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή σου».

Τζον Γουάτς: «Σας ευχαριστώ που ξεκινήσατε να κάνετε το σωστό, κύριε Ρίσι Σούνακ».

Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ: «Έχεις κάνει μία πολύ δυνατή αιχμή, Τζον. Λοιπόν, λυπάμαι πολύ που ακούω για τις προσωπικές σου συνθήκες και είπες ότι κάποιος εδώ φαίνεται να έχει υποφέρει από κάτι παρόμοιο. Τώρα, προφανώς, Δεν ξέρω για την ατομική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι».

ΤΖΟΝ Βατς: «Μας έχουν φιμώσει, Ρίσι. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα, παντού έχουμε φιμωθεί. Έχουμε φιμωθεί! Είμαστε οι πιο φιμωμένοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα!»

Άλλος τραυματισμένος από το εμβόλιο: «Σιωπή στον Τύπο γιατί η ιστορία μου στον Τύπο — έπρεπε να πάω στην κυβέρνηση για σχόλια, και την ανάγκασαν να βγάλουν όλα αυτά τα πράγματα».

Συντονιστής: «Με συγχωρείτε και οι δύο. Κύριε, θίξατε μερικά πολύ έγκυρα σημεία, είμαι σίγουρος. Αυτό που έχω να πω είναι, ωστόσο, ότι δεν σας έχουμε στο μικρόφωνο, και όπως γνωρίζετε, πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να θίξουμε τις απόψεις σας στον Πρωθυπουργό αργότερα, αλλά στο μεταξύ, κύριε πρωθυπουργέ, αν δεν έχετε καλύψει το θέμα».

Ρίσι Σούνακ: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Επομένως, υπάρχει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης εμβολίων που υπάρχει, όπως αναφέρατε, στο NHS. Προφανώς, ο καθένας ξεχωριστά θα αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις του.

Είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω την υπόθεση του καθενός ξεχωριστά. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσετε.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πηγαίνω και εξετάζω τις περιπτώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τις φέρεις στην ομάδα εδώ.

Είμαι πολύ λυπημένος και σοκαρισμένος που άκουσα ότι σε φίμωσαν, ότι φιμώθηκες από κάποιον. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη.

Οπότε, σε παρακαλώ, δώσε τα στοιχεία σου στον Στίβεν και στην ομάδα.

Φυσικά, θα πρέπει να μπορείς να μιλήσεις για την εμπειρία σου – τι σου συνέβη. Και όπως είπα, έχουμε ένα οργανωμένο πρόγραμμα αποζημίωσης και θα βεβαιωθώ ότι εργαζόμαστε για αυτό.

Προφανώς, νομίζω ότι θα εκτιμήσετε ότι είναι δύσκολο για μένα να σχολιάσω τις συγκεκριμένες περιπτώσεις σας-απλώς δεν τις γνωρίζω. Και αυτά τα πράγματα».

(Άλλος τραυματισμένος από το εμβόλιο αρχίζει να μιλάει)

Συντονιστής: «Συγχωρέστε με, κύριε. Δεν έχουμε μικρόφωνο για εσάς, έτσι οι θεατές και οι ακροατές μας δεν θα μπορούν να ακούσουν τι λέτε.»

Ρίσι Σούνακ: «Το τελευταίο πράγμα που θα έλεγα είναι ότι περάσαμε από μια πανδημία όπως όλοι οι άλλοι στα σημεία που επρόκειτο για το εμβόλιο.

Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονταν πάντα με βάση τις ιατρικές συμβουλές από τους ειδικούς μας γιατρούς για να μας πουν, όπως πολιτικοί, που προφανώς δεν είναι γιατροί, σχετικά με το πώς να κυκλοφορήσει καλύτερα το εμβόλιο, τι ήταν προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας, τη σειρά προτεραιότητας, πώς πρέπει να γίνει αυτό, ποιοι πρέπει να είναι επιλέξιμοι.

Αυτό ήταν κάτι που συνέστησαν οι γιατροί και αυτό είναι κάτι που ακολουθήσαμε. Τώρα, προφανώς, εάν υπάρχουν μεμονωμένες περιστάσεις που δεν έχουν επιλυθεί, τότε γι’ αυτό έχουμε το σύστημα αποζημίωσης και θα φροντίσω να παρακολουθήσουμε τις υποθέσεις σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συντονιστής: «Εντάξει, Πρωθυπουργέ. Ευχαριστώ. Κύριοι, και οι δύο, δώστε μας τα στοιχεία σας. Θα τα πούμε στον Πρωθυπουργό. Και όπως είπε, σίγουρα θα το κοιτάξει για εσάς.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.