ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης και, ειδικότερα, στη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλων που προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ έχουν συγκεντρωθεί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς, στους ΟΤΑ, στις ΔΕΚΟ, μηχανικοί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κ.ά. Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ (11.00 – 14.00 και 14.00 – 17.00) και η ΔΟΕ (12.00 – 14.00 και 14.00 – 16.00), ώστε δάσκαλοι και καθηγητές να πάρουν μέρος σε αυτήν.

Το νέο μέτρο, το οποίο αφορά πρακτικά κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι ΔΕ, έχει ήδη μπει σε τροχιά εφαρμογής, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και για την πρακτική υιοθέτησή τους αναμένεται η δημοσίευση των ερμηνευτικών εγκυκλίων στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρούν έντονα στα σχέδια αυτά και έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν στη συλλογή στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την αναδιοργάνωση που προγραμματίζεται.

Σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου ΑΘηναίων προγραμματίζει κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψηφισθείσα ρύθμιση.

Κινητοποιήσεις και την Τετάρτη

Για αύριο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει πανεργατική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των μνημονίων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, που όμως ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κήρυξαν στάσεις εργασίας και αύριο, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.