ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: «Τι δουλειά έχουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην Μ.Ανατολή – Όπου πηγαίνουν δημιουργούν κακό»

Δηλώσεις του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Ιράν: «Τι δουλειά έχουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην Μ.Ανατολή – Όπου πηγαίνουν δημιουργούν κακό»

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «αιτιολογία» για την παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, όπου συνιστούν «απειλή για την ασφάλεια».

Απευθυνόμενος στους διαπιστευμένους πρεσβευτές στην Τεχεράνη καθώς πλησιάζει η 45η επέτειος της Ισλαμικής Επανάστασης, στις 12 Φεβρουαρίου, ο Ραϊσί ζήτησε εκ νέου τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής «να επιλύονται από τους ηγέτες της περιοχής».

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι των γειτονικών χωρών και της περιοχής», σημείωσε. «Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μας», τόνισε.

«Η αμερικανική παρουσία στο Ιράκ, στη Συρία και στο Αφγανιστάν δεν συνιστά παράγοντα ασφαλείας, είναι απειλή για την ασφάλεια. Παντού όπου ήταν παρόντες οι Αμερικανοί υπήρξαν η πηγή του κακού», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Καμία παρεμβολή των ΗΠΑ στο μέλλον της Παλαιστίνης»

Οι δηλώσεις αυτές του Ιρανού προέδρου έγιναν την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί εκ νέου περιοδεία στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να σημειωθεί πρόοδος για μια νέα συμφωνία για ανακωχή στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς, καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα εισέρχεται στον πέμπτο μήνα του.

«Πιστεύουμε ότι οι Δυτικοί και οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στο μέλλον της Παλαιστίνης και ότι η ίδια η Παλαιστίνη θα πρέπει να καθορίσει την τύχη της», σημείωσε ο Ραϊσί.

Η Τεχεράνη καταδίκασε τα αμερικανικά πλήγματα τις τελευταίες εβδομάδες στην Συρία και το Ιράκ με στόχο ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, κυρίως σε αντίποινα για φονική επίθεση κατά αμερικανικής βάσης στις 28 Ιανουαρίου στην Ιορδανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιρανός πρόεδρος κατήγγγειλε επίσης «την ιρανοφοβία» και «την ισλαμοφοβία» στις ΗΠΑ, χώρα με την οποία το Ιράν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις από το 1980, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.